Ondanks dat het tempo van de moderne smartphone evolutie ultra-snel gaat, is er altijd nog wel een kleine verrassing in petto. En zelfs wanneer jij denkt de allernieuwste handset te hebben gespot, is er vaak al weer een mysterieuze opwachting van de volgende bijzondere mobiele gadget.



Laten we om deze reden hier even koekeloeren naar die fraaie telefoons die nog niet zijn gelanceerd, maar nog wel te verwachten zijn in de tweede helft van 2019!



Samsung Galaxy Note 10

Samsung heeft de aankomst van zijn Galaxy Note 10 en Note 10+ bevestigd, welke beide in de komende week of weken gereserveerd kan worden.



De Note 10 is een 6.3 inch mobieltje met een Full HD+ scherm, terwijl de Note 10+ een 6.8 inch toestel is met een superscherp Quad HD+ scherm is. Beide beschikken over een zogenaamde ‘punch-hole camera’, een verbeterde S-Pen en (let op!) geen 3.5 mm hoofdtelefoonaansluiting meer!



Sony Xperia 2

Sony Mobile heeft onlangs de introductie gedaan van Xperia modellen met de extensie 2 en 20 achter hun namen. Er zijn enkele posts te zien geweest van een smartphone met maar liefst zes camera’s aan de achterzijde.



Onmogelijk denk jij? Nou niet echt, want Sony kondigde eerder dit jaar al aan dat het met ‘Light’ samenwerkt, hetzelfde bedrijf dat vijf camera’s op de achterkant van een Nokia plaatste. Dus de kans is behoorlijk groot dat die Xperia 2 die inderdaad ook krijgt!



Huawei Mate 30

Ondanks het hele gedoe omtrent de recente strijd van Huawei met de VS, is er nog geen nieuws dat de komst van dit bijzondere toestel vertraagd is. Over de Mate 30 en Mate 30 Pro lopen er allebei geruchten dat deze beide rond half september verwacht worden.



Deze twee handsets werken waarschijnlijk allebei op een nieuwe Kirin chip en worden waarschijnlijk onthuld op de IFA 2019. Uiteraard verwacht iedereen dat er ook hier weer Leica camera hardware aan boord is. Op dit moment lijkt het erop dat ze eveneens met EMUI 10 op Android worden uitgeleverd.



Google Pixel 4

Stop de persen! Zodra er wat concepten begonnen te lekken over de Pixel 4, kwam Google naar voren en deelde een foto met een radicale herschikking van de camera’s aan de achterzijde. De Pixel wordt beschouwd als één van de beste cameratelefoons die er momenteel verkrijgbaar is.



Dit dankzij veel artificial intelligence... Maar de Pixel heeft nog nooit een systeem gehad met meerdere lenzen. Een ander lek van Google suggereert alsook dat we veel meer camerasensoren aan de voorkant zullen gaan zien, met de mogelijkheden van Face Unlock en Motion Gestures.



Apple iPhone XI en XR

Op dit moment is het moeilijk om te voorspellen hoe Apple zijn volgende iPhones zal noemen. De verwachting is dat er twee maten XI komen, met daarin weinig verrassingen. Het wordt waarschijnlijk nog niet een 5G toestel in verband met een ruzie met Qualcomm. Er was eveneens een suggestie van een drievoudig camerasysteem aan de achterzijde...



Ook is er weinig te zeggen over de volgende Apple iPhone XR, het goedkopere broertje van Apple. Er is echter in het nieuws dat er een paar nieuwe kleuren worden overwogen om deze telefoon weer op de radar te zetten.



Niemand verwacht een grote verandering, maar er zou zo maar een dubbel camera systeem geintroduceerd kunnen worden om het model concurrerend te houden met zijn Android rivalen. In de eerste helft van de maand september zullen we het waarschijnlijk allemaal weten!



iMania houdt je uiteraard graag op de hoogte van allerlei interessante ontwikkelingen op smartphone gebied en zorgt er idem dito voor dat jij voor al die nieuwe modellen ook de benodigde accessoires kan verkrijgen! Wordt vervolgd...



https://www.i-mania.be/accessoires



Via pocket-lint