De tech website 9to5Mac is aan verschillende nieuwe details gekomen over de aankomende Apple iPhone 9 . Dit alles op basis van binnenkort uit te brengen software code van iOS 14.



iPhone 9 Plus

Er is hierin het bewijs gevonden dat Apple naast de ‘iPhone 9’ ook werkt aan een grotere ‘iPhone 9 Plus’, om zowel de iPhone 8 als de iPhone 8 Plus te vervangen. En alhoewel er reeds geruchten waren over een nieuw 4.7 inch model, is dit de eerste keer dat er bewijs is voor een grotere versie van een budget iPhone.



Taptic Engine Touch ID

Er was reeds bekend dat er een compacte iPhone 9 variant geintroduceerd zou worden, voorzien van een 4.7 inch LCD scherm met een Home knop die een ingebouwde Touch ID zal hebben. Deze knop heeft geen bewegende delen meer, omdat het de zogenaamde ‘Taptic Engine’ gebruikt om klikken te simuleren en zo heel wat hardwarestoringen zal verminderen.



A13 Bionic chip

Er zijn tevens aanwijzingen dat beide zullen werken met de A13 Bionic chip, dat is dezelfde processor die gebruikt wordt in de iPhone 11 en iPhone 11 Pro.



Dit zou de Apple iPhone 9 een stuk aantrekkelijker moeten maken voor diegenen die nog steeds oudere modellen gebruiken, zoals de iPhone 6 en de iPhone 7. Omdat sommige personen liever niet al te veel geld willen uitgeven aan high-end smartphones.



Apple Pay en meer

Omdat ze als instapmodellen bedoeld zijn, bieden de iPhone 9 en iPhone 9 Plus Touch ID aan in plaats van Face ID. Maar gebruikers kunnen gelukkig wel Apple Pay en de Express Transit functie gebruiken, die momenteel niet beschikbaar is op sommige oudere type iPhones.



NFC tags

De nieuwe iPhone modellen kunnen ook alsook NFC tags op de achtergrond scannen, iets dat momenteel enkel mogelijk is met de iPhone XR, iPhone XS en de iPhone 11 en niet met de iPhone 8 of iPhone X.



Het is overigens belangrijk op te merken dat de namen van de iPhone 9 en iPhone 9 Plus slechts speculatief zijn, want er zijn alsook geruchten die beweren dat het de iPhone SE 2 zal worden genoemd.



Deze nieuwe iPhone 9 of iPhone SE 2 wordt naar verwachting dit voorjaar uitgebracht, mogelijk tezamen of direct na de release van de nieuwe iOS 13.4 software van Apple.



Update Apple iPad Pro

Er kan hiernaast in deze i-Mania blogpagina tevens bevestigd worden dat de vierde generatie iPad Pro in vier varianten zal worden uitgebracht. Dit zijn waarschijnlijk WiFi en mobiele versies van de 11 en 12.9 inch modellen. Deze nieuwe iPad Pro zal naar verwachting een compleet nieuw camera systeem met drie lenzen en een ‘Time-of-Flight’ sensor bevatten voor diepteweergave.



Wat jouw Apple hartje ook begeert, i-Mania brengt jou altijd het laatste iPhone nieuws en bijbehorende accessoires. Want wij weten ook wel dat het hart wil wat het hart begeert!



apple