De dash cam, dashboard camera of auto DVR is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dat is natuurlijk vanwege de vele voordelen ervan. Simpel gezegd is het een type camera dat op het dashboard van je auto is gemonteerd en is ontworpen om videobeelden plus bijbehorende audio op te nemen terwijl je aan het rijden bent.



Het doel van de dash cam is om ieder detail dat zowel op de weg als in de auto plaatsvindt zorgvuldig te registreren. De auto DVR kan heel nuttig voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Hieronder kan je enkele van de meest belangrijke redenen lezen waarom jij ook zou kunnen overwegen om zo’n dash cam aan te schaffen en deze in jouw auto te installeren:



Je hebt direct bewijs van een auto-ongeluk. Dit is verreweg de belangrijkste reden waarom miljoenen autobestuurders besloten hebben hun tijd en geld in dash cams te investeren. De DVR camera kan namelijk beginnen met opnemen zodra jij de motor van jouw auto start en het biedt real-time, efficiënt en direct bewijs in geval van een ongeluk.



Een dash cam is de perfecte oplossing tegen ongedisciplineerde autobestuurders. Roekeloze en onverantwoordelijke chauffeurs zijn niet alleen erg hinderlijk en vervelend, maar ze kunnen ook het leven van andere bestuurders en onschuldige passagiers behoorlijk in gevaar brengen. Dit is waar de auto DVR meehelpt het ultieme bewijs te leveren bij het melden van deze hopeloze weggebruikers.



Je kunt fraude voorkomen. Verzekeringsfraude is één van de meest voorkomende problemen van de 21e eeuw. Deze fraude heeft niet alleen grote gevolgen voor verzekeringsmaatschappijen, maar ook voor (de eerlijke) autobestuurders! Sommige chauffeurs veroorzaken opzettelijk auto ongevallen om zo de schuld bij de andere partij neer te leggen èn om geld van hun slachtoffers af te persen. Dit is tegenwoordig een veel gebruikte fraudepraktijk bij bestuurders van duurdere type auto’s.



Houd je onbemande voertuig in de gaten. De geavanceerde dash cam’s hebben een optie waarmee je de stand-by stand kan inschakelen, opdat deze camera alleen wordt ingeschakeld als hij beweging in of rond jouw auto voelt. Dus als iemand in je auto wilt inbreken of jouw geparkeerde auto raakt, dan is er de mogelijkheid om via de dash cam beelden de verantwoordelijke persoon (via de politie) op te sporen.



Je kan jouw gehele roadtrip opnemen. Dit is een belangrijke reden voor als je dol bent op roadtrips en als je met je geliefden op reis gaat. Wanneer jij van jouw roadtrip een onvergetelijke reiservaring wenst te maken die je telkens weer lekker nostalgisch terug kan zien, denk dan aan auto DVR.



Het komt tenslotte hier op neer: Een dash board camera is een geweldige investering omdat deze zeer kosteneffectief is en een behoorlijk eenvoudig ontwerp heeft die binnen enkele seconden met bijvoorbeeld een zuignap op het dashboard of het voorruit van je auto geïnstalleerd kan worden.



Je hebt bij i-Mania.be een zeer grote keus aan dash cams om uit te kiezen, van low-end camera’s die slechts enkele tientallen euro’s kosten tot ultramoderne high-end camera’s die worden geleverd met een hoge resolutie kleurendisplay, GPS, tijd- en gegevensregistratie en meerdere lenzen. De keuze is geheel aan jou, afhankelijk van jouw budget, behoeftes en voorkeuren!



Jij kiest en i-Mania levert jou wel snel deze slimme mobiele investering!



https://www.i-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=DVR



Bron: securitybros.com