Roadtrips staan ​​deze zomer bij veel vakantiegangers op de agenda, zelfs bij degenen die anders meestal met het vliegtuig naar verre bestemmingen reizen. Volgens een recent onderzoek blijft het grote merendeel van de reizigers zich “het veiligst voelen wanneer ze met hun eigen auto reizen bij het bezoeken van fraaie buitenbestemmingen zoals natuurparken en het strand.” Bijna de helft van de respondenten gaf aan vanaf nu zelfs meer met de auto te gaan reizen. Dus wordt het de hoogste tijd om je i-Mania auto lader te gaan pakken!



Beperkt het contact met anderen 

Het reizen met jouw familie en vrienden beperkt het contact met anderen, en die reisgenoten zijn waarschijnlijk dezelfde personen waarmee jij de afgelopen maanden alsook in ‘quarantaine’ hebt gezeten.



Schoon en comfortabel 

In het tijdperk van het coronavirus wordt het aangeraden om zoveel mogelijk het openbaar vervoer, drukke wachtruimtes en vreemden te vermijden om jezelf veiliger te voelen. Plan om deze redenen overnachtingen vooruit, kies voor fijne accommodatie die volgens recenties schoon en comfortabel zijn. Je eigen vertrouwde tent of toercaravan is tevens een strak plan!



Effe checke! 

Bereid jouw auto uiteraard ook goed voor alvorens op pad te gaan. Maak een checklist om ervoor te zorgen dat jouw voertuig net zo klaar is voor jouw roadtrip als jij. Dit is dit jaar vooral erg belangrijk, aangezien de beschikbaarheid van wegservice mogelijk beperkt is en er minder externe contacten wenselijk zijn. Een goede schoonmaak voor vertrek is natuurlijk ook aan te raden.



Duitsland en Frankrijk 

Ieder jaar weer gaan er veel Nederlanders en Vlamingen met hun eigen auto op vakantie. Landen als Duitsland en Frankrijk zijn daarbij altijd bijzonder populair! Maar ook de Belgische Ardennen is een magnifieke bestemming voor een autovakantie vanuit Nederland of Vlaanderen, want je bent daar al binnen een paar uurtjes rijden ter plaatse en de mogelijkheden zijn er eindeloos! 



Maar voor degenen die niet heel ver willen reizen, is Duitsland ook echt wel ideaal. Het biedt een combo van prachtige natuur, voorzien van fraaie historische plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het nationaal Eifel park, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, met zijn prachtige stadjes en kastelen langs de Moezel. 



Vind je wat langer in de auto zitten geen probleem (geldt met name voor de Hollanders), dan is het met de auto reizen naar Frankrijk ook een prima idee, want dit land is al jaren één van de populairste autovakantie bestemmingen. 



De Champagne-Ardenne streek is als bestemming niet al te ver weg. Aan de ene kant heb je daar het mooie groene heuvellandschap van de Ardennen, wat door de Maas doorkruist wordt. Nog een beetje zuidelijker kom je vervolgens in het Champagne-gebied terecht. Dit gebied is zeer in trek bij fietsers en watersporters. Maar ook liefhebbers van historische steden zijn hier prima op hun plaats met Reims, Troyes en Langres.



In eigen land 

Uiteraard kun je ook op vakantie in eigen land gaan, maar vergeet zeker jouw i-Mania auto lader niet om jouw mobiel of tablet op te kunnen laden, jouw luchtbed op te blazen, of de kinderen via een tv-schermpje van multimedia plezier te voorzien. We wensen jullie allemaal een veilige en prettige reis toe! 



auto lader


12v


luchtpomp


tv dvd auto