Een beautycase (Engels voor een schoonheidskistje) is een speciaal koffertje die meestal gevuld is met make-up spullen. Maar er kunnen uiteraard ook andere snuisterijen in worden bewaard. Het wordt veelal beschouwd als zeer privé... En ze worden bijna altijd door vrouwen gebruikt voor hun beauty!



Beautycases zijn er in vele soorten en maten. Er wordt beweerd dat geen enkele vrouw zonder kan. Een beautycase gaat zodoende vaak mee op vakantie, omdat deze bijzonder handig en klein is, plus alle benodigde make-up spullen er prima in kunnen.



En dat is heel fijn, want vrouwen over de gehele wereld hebben een aangeboren verlangen om mooi te zijn. Ze zullen via cosmetica, haarproducten en huidverzorging proberen hun uiterlijk om te zetten in meer aantrekkelijkere versies van zichzelf. En wie kan hen dat nou kwalijk nemen?



Iedereen wil zo natuurlijk een gezondere verschijning bereiken, gezichtskenmerken verbeteren en zich een stuk presentabeler te voelen! Alhoewel de vormen en toepassingen van cosmetica sinds 164.000 voor Christus aanzienlijk zijn veranderd, lijkt de praktijk van het aanbrengen van make-up en het doel erachter consistent te zijn gebleven. Laten we om die reden eens teruggaan naar het bescheiden begin:



Egyptische tradities nemen ons mee terug in de tijd van de piramides

De vintage Egyptische vrouwen (inclusief het legendarische icoon Cleopatra) zijn enkele van de originele beïnvloeders van de schoonheid van vandaag! Deze vrouwen stonden bekend om hun in het oog springende kenmerken, waaronder opvallende ogen bekleed met zwarte kohl van oogpotlood.



Sommige moderne archeologen debatteren of de praktijk hierbij narcistisch of functioneel was.



Wetenschappelijk onderzoek suggereert dat het mengen van kohl of loodhoudende mineralen met natuurlijk vocht uit de ogen antibacteriële eigenschappen zal creëren.



Maar die toepassing van de eyeliner had eveneens gebruikt kunnen worden om te beschermen tegen de felle Egyptische zon. Of misschien waren de Egyptenaren gewoon ver vóór op hun tijd met de trend van eyeliner, iets wat vandaag de dag nog steeds ultra populair is!



Griekse godinnen waren prachtig

Voordat een gebruinde huid meer in de mode was, verlangden de oude Grieken naar een bleke huid. Een bleke huid werd in de oudheid als een luxe beschouwd omdat het aangaf dat een vrouw haar dagen niet hoefde door te brengen door buiten in de zon te werken.



Om een bleke, Griekse godinnenlook te krijgen, zouden vrouwen hun gezichten witter maken met wit lood en soms zelfs krijt. Om hun bleke huidskleur nog duidelijker te maken, gebruikten deze Griekse beauties alsook roodgekleurde pasta’s gemaakt van okerkleurige klei gemengd met rood ijzer op hun lippen en wangen. Zoiets als een doe-het-zelf lip en wang tint!



Niet zo Dolce Vita

Net zoals de oude Grieken, bewonderden de ‘Renaissance-vrouwen’ alsook een bleke huid. Italiaanse Renaissance vrouwen gebruikten het gebruik van ‘ceruse’ of een witte carbonaat van lood vermalen tot een poeder en mengden deze substantie met azijn voor een volledige applicatie op het gezicht.



Daarop schilderden ze vervolgens rauw eiwit om een gloeiende, bedauwde huid te krijgen. Plus ze stelden daarnaast hun haar (maar niet hun gezichten of lichaam) bloot aan de zon om een natuurlijk blekend en verlichtend effect te krijgen.



Geschreven in de sterren

Het aanbrengen van make-up is iets wat de meeste vrouwen regelmatig doen, maar heb jij je wel eens afgevraagd waar het woord cosmetica vandaan komt? Het blijkt dat ‘cosmetica’ van Griekse oorsprong is en oorspronkelijk is afgeleid van het woord  ‘kosmos’, wat versieren of rangschikken betekent.



Dit lijkt logisch, omdat cosmetica vaak dingen zijn die worden verzameld en gerangschikt op een badkamermeubel. Grieken en Egyptenaren waren erg gehecht aan hun schoonheidsrituelen en behandelden hun producten zodoende met extra zorg.



Om al jouw dierbare beauty artikelen goed op te bergen kan jij dan dus ook het beste een beautycase van i-Mania gebruiken!



https://www.i-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=beauty



https://www.i-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=beautycase



Bronnen: wikipedia.org en thetalko.com