In het nieuws was te lezen dat Disney 16 trouwjurken uit gaat geven die geïnspireerd zullen zijn op jouw favoriete Disney prinses. Ze beginnen bij ‘slechts’ 1.100 eurootjes.



Allure Bridals, één van de belangrijkste ontwerpers van trouwjurken, werkte met Disney samen om dit voorjaar een complete lijn van 16 Disney Princess bruidsjurken uit te brengen. Deze zijn onder meer geïnspireerd door Ariel, Belle, Assepoester, Pocahontas, Tiana en vele anderen.



Dus als jij ooit een droom hebt gehad over een bruiloft met een Disney thema, dan komt die droom van jou dit jaar een stapje dichterbij...



Liefdesaffaire jurk

Onze moderne liefdesaffaire met de (avond) jurk begon met name in de vroege 19e eeuw, toen de populariteit groeide naarmate het modieus werd bij formele aangelegenheden. Het ontwerp van de jurk is altijd vervaardigd van luxe stoffen en is in de loop der jaren flink aangepast naarmate de modestijlen veranderden.



Creativiteit en fantasie hebben geleid tot enkele fantastische ontwerpen, waarbij prinsesheerlijke stijlen uiteraard de meeste aandacht hebben getrokken en die bij veel lieden in het achterhoofd als een romantische fantasie zijn blijven steken.



Het zwarte jurkje

En dan is er daarnaast de kracht van het kleine zwart jurkje. Volgens Audrey Hepburn is “elegantie de enige schoonheid die nooit vervaagt”. En of deze nu stijlvol, een beetje ranzig is of niets meer dan een extra groot zwart t-shirt, dat maakt niet uit! Want zo’n kleine zwarte jurk betekent voor iedereen wel iets.



Ja, het is misschien een beetje een cliché, dat kleine zwarte jurkje. Maar vind jij dat er nog een betere manier is om wulps te zijn? Dus pronk er flink mee... Dan zal jij zeker allerlei type mannen op jou laten vallen.



Maar nu we het toch over sexy hebben: Een jurk in de kleur van rijpheid, van waarschuwing, van gevaar, van uitnodiging. Het is zo ontworpen dat het zeker op een trefzekere manier het oog reikt... We hebben het hier uiteraard over de verleidelijke rode jurk!



De rode jurk

Want die rode jurk is wel een heel bijzonder manier van mode communicatie: Het communiceert namelijk duizend ideeën tegelijk. Het trekt meteen de aandacht en ieder primatenbrein weet wel wat die opvallende kleur op zich afroept.



Er is veel bewijs die het idee ondersteunt dat kleding het gedrag beïnvloedt. Volgens onderzoek (daterend uit de jaren 70), kan kleding absoluut de mate beïnvloeden waarin iemand hulp krijgt, sociale macht, percepties van iemands persoonlijkheid en vele andere interpersoonlijke gedragingen.



Powerdressing

Je kan dit ‘powerdressing’ noemen, iets wat echt niet alleen beperkt is tot de rijken en beroemdheden. Welnee, alle dames kunnen (en moeten) hun eigen versie van powerdressing verzinnen.



Dus ga je kast in en vind er bijvoorbeeld een jurk, top of jumpsuit waardoor jij je op je best voelt! En als jij nu denkt dat die garderobe de aanvulling van een leuke en wellicht impossante nieuwe jurk vereist, kijk dan even hier op de site van i-Mania. Want hier vind je allerlei leuke jurkjes, van chique en elegant to heerlijk zomers of sexy. Wat jij maar wenst!



PS. Ze hebben bij i-Mania zelfs bijpassende jurkjes voor je eigen ‘Fifi’, om jouw hondje zo een fraaie mode accessoire te maken!



jurk