Vriend en vijand staan verbaasd te kijken naar het feit dat de Huawei P20 Pro een onvoorstelbare primaire 40 megapixel RGB-sensor heeft en lenzen van de fameuze Duitse Leica lensmaker.



Toch eindigt het verhaal daar nog niet: zoals eerder onthuld tijdens de perslancering in Parijs heeft de P20 Pro een enorme beeldsensor van 1/1.7 inch. Dit is groter dan de 1/2.55 inch sensor van de Galaxy S9+ en de 1/2.9 inch sensor van de iPhone X.



Om je wat perspectief te bieden, de P20 Pro deelt dezelfde sensorgrootte met de Pentax Q7, die in 2013 werd aangeprezen als de kleinste digitale camera met verwisselbare lenzen.



Het is vrij verbluffend (om niet te zeggen licht krankzinnig) van Huawei om zo’n 1/1.7 inch sensor in het slanke frame van de P20 Pro te persen. Het is dan ook gemakkelijk om te stellen dat de Huawei P20 Pro momenteel de best verkrijgbare smartphonecamera bevat.



Deze ultieme camerakwaliteit wordt bereikt met in totaal drie lenzen aan de achterzijde. Dat klinkt heel misschien wat verwarrend, maar het is eigenlijk redelijk eenvoudig: de belangrijkste RGB-lens (40-megapixel) en een monochrome lens (20-megapixel) combineren hun opnames om zo foto’s met een groter dynamisch bereik te creëren.



De derde lens is een 8 megapixel 3x telelens die optisch zoomen toevoegt. Het is ook de enige die is gestabiliseerd. Dit gehele camera geweld betekent alsmede dat de P20 Pro de kampioen is om bij weinig licht de beste opnames te maken. Huawei beweert zelfs dat er slechts 1 lux nodig is!



Qua uiterlijk is de P20 Pro net even een beetje groter dan de P20, zijn kleine broertje. De telefoon wordt aangedreven door de super snelle 2.4GHz Kirin 970 processor èn de andere specificaties zijn al even indrukwekkend.



Zijn 6.1-inch OLED scherm met een resolutie 1080 x 2240 ziet er fantastisch uit met levendige kleuren en perfecte kijkhoeken. De P20 Pro is volledig IP67-stof en waterdicht.



De P20 Pro wordt geleverd met Android 8.1 en heeft een flink aantal slimme AI trucs. Het biedt tevens 6GB interne RAM en is direct beschikbaar met een royale 128 of 256 GB interne opslagruimte. Dus daar kan je absoluut wel even mee vooruit!



De Huawei P20 Pro is met zijn Aurora kleur één van de mooiste smartphones die je ooit gezien hebt. Het werd dan ook niet voor niets Aurora genoemd, naar de Romeinse godin van de dageraad of als je wenst naar het bijzonder aantrekkelijke en schitterende poollicht.



Wie wil er nou niet iedere morgen wakker worden met een goddelijke mooie smartphone aan zijn zij. Raak ook aangenaam bezeten van de schoonheid van de Huawei P20 Pro.



Ontwaken met een godin in je hand doe je graag... via i-Mania.be



           
Geplaatst door