Het kiezen van de beste cameratelefoon kan een moeilijke taak zijn. Dit artikel van i-Mania kan jouw echter uit de brand helpen bij het uitkiezen van een perfecte camera phone met ultieme lens of lensen, plus accessoires.

 



Camera alternatief

De technologie van de camera smartphone is de afgelopen jaren flink verbeterd. Het is nu eindelijk zover dat telefoons niet langer in een hoekje gedrukt worden door fotografen, maar zelfs echt positief omarmd worden als een standaard camera alternatief.



En of het nou gaat om de kwaliteit van lenzen en sensoren, of de functies die aangeboden worden, de hedendaagse vlaggenschip smartphones leveren nu de kwaliteit van een compactcamera... En beginnen zelfs de markt van professionele camera’s te bedreigen!



Volgens DigitalCameraWorld is de beste cameratelefoon die je op dit moment kan kiezen de Google Pixel 3. Maar er zijn momenteel nog een aantal cameratelefoons die gewoonweg super zijn, zoals de Huawei Mate 20 Pro (en de oudere P20 Pro) en de iPhone XS. Hieronder volgt wat meer info:



Google Pixel 3

Dit is niet alleen de beste Android camera, maar alsook de beste cameratelefoon. Google’s Pixel 3 is een openbaring geweest in de cameratoestellen, want wat Google met die lens kan doen is gewoonweg verbluffend te noemen. Net als zijn voorgangers gebruikt hij slechts één lens op de achterzijde. Maar de beeldresultaten zijn fantastisch!



Toen DigitalCameraWorld de Google Pixel 3 voor het eerst tegen de Huawei Mate 20 Pro testte, had het de Mate 20 Pro als winnaar aangewezen. Maar met de heel nieuwe nachtstand, welke echt verbluffende foto’s bij weinig licht aanbiedt, betekent het dat de Google Pixel 3 nu de camerakoning genoemd kan worden!



Huawei P20 Pro

Zijn drie camera’s dragen mee aan het verdienen van een topscore! De Huawei P20 Pro biedt een zeer indrukwekkend mobiel fotopakket. Het is enkel niet zo consistent als de Samsung Galaxy S9 Plus, maar het heeft nog steeds een krachtige camera welke een 40MP RGB sensor combineert met een 20MP zwart-wit sensor.



Huawei Mate 20 Pro

Een fantastische nieuwe toevoeging aan de cameratelefoon menigte. De Huawei Mate 20 Pro bevat mogelijk een iets andere lensopstelling (deze keer namelijk geen monochrome lens) maar het is nog steeds een krachtpatser op camera gebied. Zijn zogenaamde bokeh-effect is absoluut als super te omschrijven!



Honor View 20

De ingebouwde 48MP sensor is echt de kers op wat je een camera taart kan noemen! De Honor View 20 is daarmee zeker de beste middenklasse cameratelefoon. De afbeeldingen vanuit dit apparaat zijn fantastisch en diegenen die graag dingen handmatig willen doen, kunnen naar de ‘Pro-stand’ gaan.



iPhone XS

Ben je gebonden aan Apple? Welnu, de iPhone XS is een fantastische cameratelefoon! De camera bestaat uit twee krachtige 12MP sensoren met een sportieve f/ 1.8 en f/2.4 variant, welke beide optische beeldstabilisatie aanbieden om indrukwekkende opnamen te maken.



Samsung Galaxy S9 Plus

Tot voor kort was dit de favoriete cameratelefoon. Maar zelfs nu is dit nog steeds een geweldige keus en is het eigenlijk één van de beste telefoons die er op dit moment te koop is!



Kortom: het is een fantastisch moment om een telefoon te kopen voor alle unieke camerafuncties.



Vergeet echter niet de beste telefoonhoesjes van i-Mania om jouw cameratelefoon met lens er optimaal mee te beschermen!



En voor ieder ander die graag op een andere manier met mobiele fotografie via zijn telefoon lens wil experimenteren biedt i-Mania eveneens bijzondere opzet lensen.



https://www.i-mania.be/accessoires/



https://www.i-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=lens+mobiele+telefoon



Lees hier het hele artikel (in het Engels): https://www.digitalcameraworld.com/buying-guides/best-camera-phone