De Wereldgezondheidsorganisatie zegt in een recente publicatie dat spellen zoals videogames spelen een zeer gezond sociaal tijdverdrijf is tijdens de pandemie van het coronavirus. Gamen wordt door hen dan ook voorgeschreven als een helende bezigheid in onze tijdelijke sociale isolatie thuis.



#PlayApartTogether

Gamemakers van Activision Blizzard tot Zynga begonnen daarom met de aftrap van een compleet nieuw initiatief van de WHO, getiteld #PlayApartTogether, om iedereen wereldwijd aan te moedigen zichzelf te vermaken maar alsook fysieke afstand te bewaren.



Dit initiatief is op zich opmerkelijk te noemen omdat de WHO eerder videogameverslaving heeft aangewezen als een officiële psychische stoornis... Het moet toch niet gekker worden!



Sociaal contact

Videogames kunnen niet alleen een goede afleiding zijn, maar tevens een manier om sociaal contact te maken met al jouw vrienden en familie.



Veel games die op gameconsoles en computers gespeeld worden zijn spellen die jij prettig thuis met anderen kan spelen of via online verbindingen. En heel veel games die jij daarnaast op smartphones en tablets speelt, zijn ook behoorlijke sociale aangelegenheden.



Nieuwe games ontwikkelen

Naast het verbeteren van jouw gameplay moedigen game-ontwikkelaars en uitgevers ook diegenen aan die misschien willen leren om zelf games te ontwikkelen.



Unity maakt het mogelijk om drie maanden gratis van zijn Premium  Unity Learn gameontwikkelingsplatform gebruik te maken, zei het bedrijf afgelopen zaterdag in een blogpost. Het educatieve programma van het gamebedrijf omvat onder meer cursussen, tutorials en live sessies, evenals een virtuele les om te leren coderen.



Dus, als jij één van die personen bent die het advies van de overheid opvolgt en denkt dat het chatten via sociale media en Skypen jouw enige opties zijn voor online vriendschap en sociale steun, denk hier dan nog eens goed na. Door in een video game namelijk online te gaan en zo verbinding te maken met honderdduizenden gamers in de gamegemeenschap is misschien ook wel een prima mogelijkheid om lekker sociaal te doen!



Lekker friemelen

Mocht dit gaming gedoe jou echter wat teveel van het goede zijn, wil je wel graag lekker ontstressen of afgeleid worden, maar weet zo niet hoe... Denk dan eens aan zo’n fidget friemelspeeltje van i-Mania.



Fidget speelgoed kan behoorlijk handig zijn om bij je te houden tijdens momenten van stress en angst. Deze mini fidget gadgets zijn de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen als een manier om de focus te vergroten, rusteloosheid te verminderen en angst te beheersen. En alhoewel dat sommige experts ietwat gemengde gevoelens hebben over hoe effectief ze nou precies zijn, zweren veel mensen erbij!



Je zou als fidget tools kunnen denken aan een mini-Rubik kubus, fidget ballen en uiteraard de populaire spinners zelf. Verder zijn er ook knijp- of stressballen beschikbaar, of voor degene die het wat zakelijker wenst te houden een unieke ‘think ink’ friemel pen.



Zorg goed voor jezelf

Het maakt ons niet uit hoe jij van jouw interne spanning afkomt, plus dat jij je niet geïsoleerd of eenzaam voelt. Zorg zodoende goed voor jezelf en dat jij voor jezelf alle mogelijkheden aanwendt om prima voor de dag te komen.



“Voor straks: lekker slapen en morgen gezond weer op”, zei Sonja Barend altijd, maar het kan ook al duimen draaiend gedaan worden door “toi toi toi” te zegen. In ieder geval wensen we jou supermegaveel succes met het bedwingen van al jouw stress!



spellen


fidget