Video games spelen is populairder dan ooit! Uit een recentelijke studie was gebleken dat bijna 70% van de Amerikanen videogames speelt, dit meestal op een smartphones doet. En bij de Europeanen zal dit niet minder zijn. Het is dan ook logisch dat er bij i-Mania een groot aanbod van game accessories is om deze fijne spel activiteit actief te ondersteunen.



Dat bovenstaande onderzoek, welke gebaseerd was op een online-enquête onder 5000 personen, toonde aan dat 90 procent van die games gespeeld werd op hun smartphones, tablets of beide.



Personal computers waren het op één na populairste gamingplatform, met 52% van de gamers die op een laptop of desktop PC speelden. Game consoles, het op twee na populairste gamingplatform in de VS, met 43%, gevolgd door draagbare systemen met 9%.



Al deze gamers met al hun game accessories besteden ongeveer evenveel tijd aan videogames als dat ze zich elke week weer met andere vormen van entertainment bezighielden. Andere populaire vrije tijd toepassingen zijn daarbij het surfen op internet, luisteren naar muziek en het gebruik van sociale media.



En als jij denkt dat al dit gamen slecht is, nou dan kan ik zeggen dat dit niet waar is! Want al deze complexe, uitdagende en ambitieuze videogames hebben sinds de eenvoudige arcadetitels uit de jaren zeventig een flinke ontwikkeling doorgemaakt.



En er is daarnaast tevens een groeiend bewijs dat de voordelen van het spelen van video spelletjes veel verder gaat dan enkel entertainment en dat het de oog-hand  coördinatie behoorlijk verbetert.



Video gaming creëert betere chrirurgen

Alhoewel jij wellicht denkt dat een chirurg liever het laatste medische onderzoek wil lezen in plaats van games te spelen, denk dan hier eens over na: een studie onder laparoscopische (kleine incisie) specialisten ontdekte dat van diegenen die meer dan drie uur per week gamen, 32 procent minder fouten maakten tijdens oefenprocedures in vergelijking met hun niet-gamende collega’s!



Van gamen wordt je een betere leider

Omdat bepaalde genres van games leiderschapskenmerken belonen en aanmoedigen, zoals het  zorgen voor het veiligstellen van de veiligheid van bepaalde gemeenschappen en zo, hebben onderzoekers opgemerkt dat gamers een correlerende motivatie kunnen tonen in hun ‘real-world’ carrièredoelen. 



Het kunnen improviseren in een video game kan dan ook direct worden gekoppeld aan steviger in je schoenen kunnen staan wanneer er een crisis op het kantoor ontstaat.



Video spelletjes kunnen kids actiever maken

Alhoewel sommige games een interactie met het gehele lichaam bevorderen, kunnen zelfs video games die enkel een eenvoudige handheld controller vereisen, toch nog tot extra fysieke activiteit leiden. Het spelen van sportspellen met als onderwerp basketbal, tennis of zelfs skateboarden, kunnen ertoe leiden dat kinderen diezelfde vaardigheden alsook buitenshuis gaan beoefenen.



Video games houden je hersens jong

Zogenaamde ‘brain games’ met betrekking tot het oplossen van problemen, geheugen en puzzels blijken een positief effect te hebben bij de wat oudere spelers. In één onderzoek leidde slechts 10 uur brain games spelen, door deelnemers van 50 jaar en ouder, al tot een beter cognitief functioneren. Dit was een verbetering welke anders meerdere jaren duurde!



Videospellen maken je socialer

Gamers worden er af en toe op afgerekend dat ze te geïsoleerd zijn, maar het tegenovergestelde is misschien waar. De opkomst van allerlei online ervaringen met meerdere spelers heeft plaatsgemaakt voor een nieuw type van socialiseren waarin gamers samenwerken om gaming problemen op te lossen.



Daarnaast hebben studies eveneens aangetoond dat games ook de katalysator kunnen zijn om persoonlijk vrienden te verzamelen: Ongeveer 70 procent van alle gamers speelt een gedeelte van de gaming tijd met vrienden.



Accessoires verbeteren je game ervaring

Bij i-Mania zijn allerhande fijne game accessories terug te vinden die jouw gaming ervaring behoorlijk zullen aangenamen of het spelen van spelletjes een beter resultaat zullen schenken. En of dit nu game accessories zijn voor jouw mobieltje, laptop of gaming console: i-Mania heeft het allemaal. Game on!



game accessories



Bronnen: variety en mentalfloss