Er zijn in de lage landen heel wat typen konijnen terug te vinden, denk maar onder meer aan een bos en - duinkonijn, een duf konijn (alhoewel ik denk dat dit een menselijke variant is) en een maf konijn. Die laatste noemen ze in het Engels ook wel een funny bunny! Dat klinkt absoluut erg grappig in de oren!



Konijnen celebrities

Maar er zitten ook zeer unieke persoonlijkheden bij, ofwel de celebrities onder de konijnen. De allerberoemdste zijn waarschijnlijk Bugs Bunny en onze eigen geliefde Nijntje. Die laatste heeft in het buitenland veelal een andere roepnaam, namelijk: “Miffy, Miffi of Mifi.”



In vele konijnenhokjes vind je eveneens een hele reeks aan kleine stampertjes terug. Dit zijn allemaal wannabe’s, want het enige echte ‘Stampertje’ is natuurlijk dat jonge komische konijn, die ook nog eens de allereerste en beste vriend van Bambi is, je weet wel: die van de bekende Walt Disney film.



Het konijn is geliefd in Nederland en België; het staat dan ook op de derde plaats van veel gehouden huisdieren. Konijnen zijn vooral erg populair bij kinderen, maar ook voor volwassenen zijn het gezellige, fijne pluizige vriendjes. Ze zien er dan ook niet voor niets erg schattig uit, wellicht bijna onweerstaanbaar!



Gezelschapsdieren

Dat laatste is geen probleem, want een konijn is een echt gezelschapsdier en kan bij een goede verzorging jou wel 10 jaar vergezellen. Maar het is wel belangrijk om te beseffen dat konijnen groepsdieren en dat ze alsook behoefte hebben aan een buddy van hun eigen soort.



Een konijn moet je dus niet helemaal alleen houden. Gelukkig hoppen jonge konijnen vaak zonder problemen goed samen. Tot ze in de puberteit komen, dan wil het wel eens knokken worden! Net als bij mensen hebben ze dan schijnbaar een hoop te bewijzen...



Als je kinderen hebt, dan zijn konijnen een geweldige aanvulling op jouw huishouden. Konijntjes zijn meestal zachtaardigmoedig en ze zullen enkel bijten of krabben als ze zich bedreigd voelen. Leer jouw kind zodoende voorzichtig om te gaan met dieren, vooral als het om een nieuwe bunny gaat.



Konijnen zijn net mensen

Want konijntjes houden ervan zachtjes geaaid te worden (het zijn net mensen), omdat het op zich zachte en volgzame wezens zijn (is niet bij alle mensen terug te vinden). Het laat jou zo piekfijn weten hoe fijn het is om over een zacht konijntje te beschikken om van te houden en te vertroetelen.



En weet je wat alsook heel grappig aan het gezelschap van een konijn is? Ze kunnen heel prachtig een heel verschillende persoonlijkheid hebben. Zo zijn er chagrijnige konijnen, hyper-actieve ADHD konijnen en suffe konijnen (de dierlijke variant van het menselijke duffe konijn).



Bijzondere karakter

Maar ongeacht hun bijzondere karakter, blijven ze allemaal schattig en speels. Het hebben van een huisdier met een unieke persoonlijkheid maakt je band er natuurliijk alleen nog maar sterker mee.



Die fijne konijnen zijn soms heel slim ook en gemakkelijk te trainen. Met slechts een paar minuten training per dag kunnen konijnen bijvoorbeeld leren om door hoepeltjes te springen, items op te halen en door doolhoven te rennen (net als de cavia).



Wat veel konijnenbezitters zich vaak niet realiseren, is dat ze zelfs dezelfde technieken kunnen gebruiken die bij het trainen van honden gebruikt wordt. Die slimme konijntjes toch!

Postzegel op de...

Als jij nu ook een beetje gek op het idee van het bezit van zo’n gezellig konijntje geworden bent, dan is dat goed voor te stellen. Mocht jij daarbij wat leuke konijn gerelateerde items zoeken, dan zit je bij ons absoluut goed.



Maar voor een echt konijn kan je echter beter naar de dierenwinkel gaan, want i-Mania stuurt jou niet een ‘live’ exemplaar met een postzegel op z’n wollige kont toe! Express post of niet...



konijn