Heb jij al getrainde lachspieren of wil je ze graag trainen? Dan is dit blogbericht over de joy van een spel en grappig speelgoed net wat voor jou!



Een oud spreekwoord vertelt ons: ‘Wat zeep is voor het lichaam, is lachen voor de ziel.’ Iedereen weet dat lachen je een goed gevoel geeft en jou een goed humeur oplevert, maar wist je ook dat lachen eigenlijk fysiologische reacties veroorzaakt die het lichaam onder meer tegen ziektes beschermt en zelfs meehelpt te herstellen?



Een goede lach kan worden vergeleken met een milde workout, omdat het de spieren inspant, het bloed laat stromen, de bloeddruk en stresshormonen verlaagt, het slaappatroon verbetert en het immuunsysteem stimuleert. Wow, dat is een hele lijst!



Bovendien heeft een studie van de John Hopkins University Medical School aangetoond dat humor en lachen ook nog eens het geheugen plus mentale prestaties kunnen verbeteren.



Hier volgen enkele methodes om meer lachen en vreugde in je leven te integreren:



Neem het leven niet te serieus. We hebben allemaal obstakels in het leven en we maken allemaal fouten. Er is geen reden om jezelf hierdoor naar beneden te halen. Sterker nog, als je luchtig kan lachen om je eigen tekortkomingen, zal je merken dat dit jezelf dat extra geluk en zelfvertrouwen geeft waarmee je alles overwint. Dit geldt ook naar andere mensen toe. Probeer niet te hard te zijn voor anderen: een glimlach en een gniffel werkt beter dan kritiek.



Vind de humor in een beroerde situatie. Natuurlijk zijn er situaties die echt dieptriest zijn en zeker niet om te lachen. Maar de meeste situaties in het leven hebben echter een ironische of lachwekkende kant. De volgende keer als je voelt dat jouw stress-niveau stijgt, neem dan even de tijd om na te denken over de ironie van die situatie en lach om de dingen die jij toch niet zelf onder controle hebt.



Herinner jezelf aan grappige momenten uit het verleden. Misschien heeft een vriend je laatst een geweldige grap verteld, je kinderen of huisdieren hebben iets grappigs gedaan, of misschien heb je onlangs een vrolijke film gezien die jou lachtranen bezorgde. Roep regelmatig dit soort herinneringen op als jij je verdrietig, boos of gestrest voelt.



Neem een huisdier. Dieren zijn geweldig voor het stimuleren van geluk en het aanmoedigen om te lachen omdat ze graag spelen en veel plezier hebben. Ze doen alsmede vaak dingen die amusant zijn zonder het zelf te beseffen. Bovendien tonen onderzoeken aan dat mensen met huisdieren lagere niveaus van depressie en stress hebben en minder snel aan hartziekten lijden.



Omring jezelf met leuke mensen die graag veel lachen. Vrolijk lachen werkt aanstekelijk, dus omring jezelf met positieve personen. Vooral jonge kinderen zijn bedreven in het vinden van de lachspieren en de vreugde in alledaagse momenten.



Familie spelletjes van i-Mania zijn bij uitstek geschikt om even lekker te ontspannen. Des te meer personen meespelen en hun lachspieren trainen, des te beter!



De joy van een spel en grappig speelgoed vind je hier bij i-Mania.be



https://www.i-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=spel


https://www.i-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=grappig


Bron: huffingtonpost.com