Wanneer we vandaag de dag een koplicht gebruiken, denken we zelden aan alles wat de mens eerder heeft doorstaan ​​in onze zoektocht naar dit type lichtverlichting. Het is interessant om na te denken over allerlei verschillende methoden die eerder zijn geprobeerd. 



Dit zijn enkele voorbeelden: Spiegels werden gebruikt om zonlicht naar een bepaalde locatie te richten, zoals in een mijn. Grote kaarsen werden in zware kleicontainers geplaatst. Verschillende soorten lantaarns werden gebruikt met een wiel flint om een ​​vonk te maken, gebruikmakend van brandstof zoals kerosine, gas of olie. Carbide veiligheidslampen werden gebruikt met acetyleengas. 



Wij van i-Mania hoeven jou echt niet te vertellen dat al deze methodes flinke nadelen hadden. Veiligheid was dan ook zeker één van de grootste zorgen. 



Gelukkig hebben we tegenwoordig een heel fijne LED hoofdlamp of koplicht. Het kan ons heerlijk handsfree meehelpen, al lichtjes vastgebonden op ons hoofd, hoed of helm. De riempjes zijn licht van gewicht en comfortabel. De verlichting ervan kan heel helder of wat minder sterk zijn. De mogelijkheden van de moderne hoofdlamp zijn eindeloos. Hieronder worden enkele handige toepassingen opgesomd: 



Reparaties thuis. Klusjes voor in huis zijn altijd wel taken die jou regelmatig weten te vinden. Zo is er de lekkende kraan, een verstopte gootsteenafvoer, een kabel die moet worden gebruikt in de kruipruimte onder jouw huis, of rommel die gesorteerd moet worden in jouw hokkie achter huis. Alles wat jij thuis doet kan altijd wel wat meer licht gebruiken om dit werk gemakkelijker te maken. Wat is er nou een betere manier om dit te tezamen te doen dan met een handsfree koplicht? 



Aan een auto werken. Dit is waarschijnlijk de beste toepassing voor een hoofdlamp. Want wanneer de kap van een auto open is, beschermt deze het zich tegen het licht. Als jij je onder de auto bevindt, dan is er eveneens geen licht aanwezig. Het is gewoon logisch dan een koplicht te dragen!



Op je fietshelm dragen. De meeste die-hard fietsliefhebbers genieten ervan niet enkel over een verharde weg te rijden, maar gaan ook graag het bos in. Dit is geen probleem of een zorg als je een helm hebt waarop een hoofdlamp bevestigd is. Schakel hem eenvoudig in en jij kan daarna probleemloos door het bos navigeren. 



Trail Running. Sportieve hardlopers onder ons hebben een duidelijk zicht nodig om te zien waar zich bomen, dieren of andere mensen op jouw pad bevinden. Misschien wil je ook wel eens even achter je kijken als je het gevoel hebt dat iemand jou achterna zit. Een koplicht is gewoon logisch om jou te assisteren bij het verlichten van jouw parcours. 



Kamperen. Kampeerterreinen kunnen ‘s nachts gevaarlijke plaatsen zijn. Niet alleen is de omgeving onbekend, maar er zijn ook tentstokken en andere dingen aanwezig om over te struikelen. Jij kan die hoofdlamp daarnaast alsook gebruiken om een aantal pagina’s in een boek te lezen voordat jij gaat slapen, of een landkaart bestuderen voor jouw wandelavontuur op de komende dag. 



Speleologie. Grotten zijn vol gevaar. Het zijn niet alleen donkere, vochtige plaatsen, maar er leven ook beestjes die meestal niet kunnen worden gezien tot het te laat is. Als jij hier een koplicht draagt, kan je angstige confrontaties met vleermuizen of zo vermijden. Het is natuurlijk ook heel prettig om te zien waar je naartoe gaat... 



Jazeker, er zijn eindeloos veel toepassingen voor een koplicht. En als jij er hier één bij i-Mania.be aanschaft, dan zal ook jij opmerken dat jouw wereld er een stuk veiliger, gelukkiger en vrolijker mee is!



https://www.i-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=koplicht



Via headlamp.net