Het is nu de hoogste tijd beste lezers, want de vogels fluiten vrolijk, de bloesem kleurt prachtig tussen het groen in de bomen en ook de bloemen wapperen vrolijk in het gras...



Het is dus tijd voor ons allemaal om onze huizen lekker lenteklaar te maken. Of op zijn minst prettig op te frissen. Laten we dat heerlijke lente gevoel op deze manier alsook heel prettig in ons thuis weerspiegelen, om zo alsook de lente in huis te halen!



Opfrissen!

De lente is de beste tijd om alles op te ruimen. In ieder geval thuis, want dit geeft jou een aangename rust. Het opruimen en opschonen van al die ongewenste items in elke woonruimte, inclusief ongewenste woondecoraties, rommel in de kasten of andere plaatsen.



Het is gerieflijk wat een beetje opfrissen wel niet kan teweegbrengen. Dus was je gordijnen, ventileer al die muffe ruimtes, veeg de vloeren blinkend schoon, ruim de kledingkasten op, stof de lampen af en schrob elke hoek van je huis.



Het is innemend om te zien wat een beetje extra ‘dieptereiniging’ en intensievere schoonmaakwerkzaamheden wel niet kan doen om al die lentevibraties absoluut in je eigen huisje tot leven te brengen! Plus een opgeruimd huis geeft jou ook zeker een innerlijke rust.



Licht maken!

Maak alles licht in je huis! Stap af van al die zwaar donkere accenten, interieur kleuren en accessoires die een verlicht gevoel wegnemen. Natuurlijk hoeft dit allemaal niet zo neutraal wit of licht en helder getint dat het jou al lichtelijk verblindt, maar het toevoegen van lichtgetinte stoffen of materialen zoals luchtig linnen, lichtere verfkleuren en frisse accenten doen een hoop goed. Creëer in het algemeen gewoon meer licht. Laat het licht fijn door de vensters schijnen, of open die ramen en laat al het lentelicht comfortabel binnen.



Breng de natuur in huis!

Als jij bomen in jouw tuin hebt of als er iets vergelijkbaars beschikbaar is, knip dan enkele takken hiervan af en gebruik ze bij jou thuis. Dit is een impactvolle manier om de lente naar binnen te halen. En of ze nu bloeien of groen zijn maakt hierbij niet uit, ze maken op zichzelf een prachtig statement. Bloembolletjes in een leuk glazen potje of een boeket van bloemen brengen overigens hetzelfde resultaat en met een beetje mazzel zelfs de geur van de lente.



Een bloesen of bloemen hoesje!

De lente in jouw eigen hand aanbrengen levert eveneens een goed gevoel op. Dus weg nu met dat ouwe versleten telefoon- of tablethoesje; breng er een verse op aan, een fris en fruiting keknieuw hoesje van i-Mania natuurlijk.



Want met een bloesem of bloemen patroon uitgevoerd hoesje breng jij heel fortuinlijk de lente wel heel simpel in de palm van jouw hand. En wanneer jij dan je ogen even sluit, dan kan je er zelf wel een aangename lentegeur bij associëren. Een verfrissende bloemenspray doet anders ook wel wonderen hoor!



bloemen


bloesem