Avontuur in het leven is goed. Consistentie in koffie nog beter! 



Als je goed om je heen kijkt, dan staat de koffieliteratuur vol met koffiecitaten, woordspelingen en anekdotes. Ze zijn allemaal het product van onze grote passie voor koffie, die veelal uitdrukt wordt als een extravagante en poëtische lading van woorden ter ere van dit bijzondere goedje.



Koffie spreuken 

Laten we hier even naar paar interessante koffie spreuken kijken: 



  • Onderschat nooit het belang van de juiste cafeïne 

  • Goede koffie: goedkoper dan Prozac! 

  • Ik orkestreer mijn ochtenden op de melodie van koffie 

  • Koffie moet zwart zijn als de hel, sterk als de dood en zoet als de liefde 

  • De wetenschap komt misschien nooit met een beter kantoorcommunicatiesysteem dan de koffiepauze 

  • Cafeïne: de andere vitamine C 

  • Deja Brew: het gevoel dat je deze koffie eerder hebt gehad 

  • C:\COFFEE.POT missing (A)bort (R)etry (F)all asleep? 

Koffie is één van de meest populaire dranken ter wereld. Er zijn echter veel dingen die mensen nog niet over koffie weten en de obsessie van veel mensen ermee.



De ‘Koffiecantate” 

Als we het over een obsessie voor koffie hebben, dan is er te melden dat West-Europa in het begin van de 18e eeuw een bruisend koffiehuis was. Europa hield zelfs zo veel van koffie dat de grote componist Johan Sebastian Bach er zelfs een liedje over schreef dat de ‘Koffiecantate” heette. 



In dit muzieknummer houdt Liesgen vol dat ze zonder alles kan leven... maar over koffie zegt ze: “koffie, ik moet koffie hebben, en als iemand me wil verwennen, ah, breng me dan koffie als een cadeau.”



Het ‘satan’s drankje’ 

En als jij net als ik graag van een warme kopje koffie geniet, dan zou je niemand minder dan de paus daarvoor kunnen bedanken. Paus Clemens VIII zou koffie namelijk op het westelijk halfrond populair hebben gemaakt na het verbreken van een verbod dat lange tijd op dit ‘satan’s drankje’ stond. 



Sinds de paus Clemens VIII op een zekere dag een warme kop van deze ‘verboden drank’ had genoten, bestaat er hier de legende over dat hij zei: “deze duivelsdrank is heerlijk. We zouden de duivel moeten bedriegen door het te dopen!”



Een 80 miljard euro handel 

Wist je dat koffie de op één na meest verhandelde grondstof ter wereld is, dit enkel na ruwe olie. Volgens het Business Insider magazine is de koffiehandel groter dan die van grondstoffen zoals aardgas, suiker, goud, maïs en nog veel meer. De koffiehandel is wereldwijd meer dan 80 miljard euro waard!



Koffie drinken is geloven... 

Koffie is zeker zeer populair en is voor veel mensen over de hele wereld een dagelijkse must geworden, maar je hoort ook wel vaak waarschuwingen dat koffie soms slecht voor je lichaam is. Gelukkig heeft een vrij recent onderzoek uitgewezen dat koffie jouw levensduur kan verlengen. Ja je leest het goed! Als jij graag dagelijks een bakkie drinkt, dan heb je een grotere kans om langer te leven. 



Nou, dat was het even voor dit bericht. Ik geloof dat ik nog even iets moet regelen, maar niet voordat ik nog het volgende meld: “Iedereen zou ergens in moeten geloven. Ik geloof dat ik nog maar een kopje koffie ga drinken...” 



Koffie



Bronnen: coffeeconfidential & jecobishop