In de loop der jaren heeft technologie met al zijn gadgets een ware revolutie teweeggebracht in de wereld waarin we leven. Al deze technologie heeft prachtige hulpmiddelen en speeltjes gecreëerd, waarmee alsook heel wat nuttige informatie binnen handbereik is.



Kleine revoluties

Moderne technologie heeft het bijvoorbeeld mogelijk gemaakt om heel multifunctionele apparaten te creëren, zoals de smartphone of smartwatch. Dankzij al deze kleine revoluties heeft technologie met al z’n snufjes, welke jij hier volop bij i-Mania terug kan vinden, ons leven alsook een stuk eenvoudiger, sneller, beter ... maar vooral leuker gemaakt!



Als wij kijken naar de manier waarop we momenteel communiceren, dan heeft deze moderne technologie absoluut een behoorlijk indrukwekkende invloed gehad.



Sociale media

Digitale technologie heeft flink veranderd wat wij mensen ‘media’ noemen. De invloed van nieuwe technologie op de media is overduidelijk, aangezien een mediabedrijf niet noodzakelijkerwijs meer een nieuwsplatform is.



Een mediabedrijf is namelijk vandaag de dag een bedrijf dat meehelpt allerlei informatie de gehele wereld over te sturen. Het aantal wereldwijd actieve webgebruikers is dan ook meer dan 3 miljard mensen!



Dat is bijna de helft van de wereldbevolking. En let op: Over de gehele wereld worden iedere dag weer twee miljoen smartphones verkocht. Dus de hoeveelheid informatie die dagelijks via deze gadgets wordt gedeeld op allerlei sociale media netwerken is zeer zeker fenomenaal te noemen!



Nog meer innovatie

Al die bijzondere technologie waaraan we reeds aan blootgesteld zijn en idem dito heel snel aan gewend zijn geraakt, heeft de weg geplaveit voor nog meer innovatie. Hieronder vind je een klein lijstje met huidige en toekomstige technologieën die zeker het potentieel hebben om ons leven nog meer te veranderen:



Ruimtetoerisme

We kunnen allemaal zonder al te veel problemen naar vrijwel ieder land ter wereld vliegen, maar wat als wij met zijn allen nu op dezelfde wijze onze aarde vanuit de ruimte zouden kunnen zien?



Techbedrijven zoals SpaceX, Virgin Galactic en zelfs Amazon’s Blue Origin willen het ooit in het echt realiseren en ons een (helaas uiterst kostbare) stoel aan boord van een ruimteschip aanbieden om ons in een baan om de aarde te transporteren.



Elektrische voertuigen en zelfrijdende autos

Elektrische auto’s op zichzelf zijn niets nieuws, ze zijn al een tijdje op de openbare weg terug te vinden en worden alleen maar beter. Een Tesla auto bevat reeds een complexe Autopilot stand die sommige rijfuncties kan overnemen, maar onze autofabrikanten hopen op een dag ons geheel handsfree te kunnen laten gaan.



Dan hoef jij niet langer zelf iets te doen wanneer je op pad gaat. Doe in plaats daarvan lekker een dutje, ontspan je geheel en laat die auto van jou al het werk voor je doen. Wat een heerlijke tijd zal dat zijn om in te leven!



Robot butlers

Huishoudelijke klusjes, karweitjes en taken zijn vaak behoorlijk saai, maar helaas volkomen noodzakelijk. Maar wat nou als er robots waren die jou van al deze mini-ellende konden verlossen? We zijn reeds aangevangen met i-Mania robotstofzuigers en andere ontzettende slimme huishoudelijke apparaten.



Dus wij zouden in onze (nabije) toekomst zomaar nog gemakkelijk kunnen leven met diverse grote plus nuttige robots die jou overal in huis kunnen assisteren, zoals jouw eigen elektronische butlers, chef koks, of zo.



De toekomst is hier

Moderne technologie heeft het vermogen om heel veel dingen te doen en het veranderen van jouw persoonlijke wereld is daar één van. Is het daarom niet heerlijk dat jij behoorlijk veel superhandige gadgets juist hier bij i-Mania terug kan vinden! De toekomst begint dan ook al hier bij i-Mania!



gadgets



Bronnen: aginginplace en pocket-lint