Vraag het aan een eenhoorn, fee of prinses en zij zullen jou allemaal vertellen dat alles net even iets beter en veel meer sprankelend gemaakt kan worden door een belangrijk simpel ingrediënt toe te voegen. Wat is dit? Welnu, dat is glitter!



Iedereen heeft wel gevoelens voor glitter. Eenhoorns baden in het spul. Zesjarigen dromen erover. Het is essentieel voor Pride parades en vooral een basis element in het make-up arsenaal van een super popster.



Maar daarnaast kan dit super aantrekkelijke goedje ook een nachtmerrie zijn bij het schoonmaken of verwijderen ervan. Gelukkig heeft i-Mania daar wel een antwoord op: een super sprankelend smartphone of tablet hoesje met een prettig geïsoleerde glitter structuur!



En hoe lang bestaat die glitter al?

In zijn huidige vorm is glitter pas ongeveer 75 jaar of zo. Wetenschappers hebben echter grotschilderingen gevonden van meer dan 2000 jaar oud met mica vlokken welke de schilderijen een fraai sprankelend uiterlijk geven.



En waarom die obsessie voor glitter?

Cultureel houden we natuurlijk van allerlei glimmende dingen, misschien omdat ze geassocieerd zijn met rijkdom en status: flitsende auto's, blinkende accessoires, of zelfs massief gouden toiletten!



Maar de wortels van onze aantrekkingskracht op alles wat glitter en glamour aanbiedt gaat dieper. Antropologen hebben bijvoorbeeld opgemerkt dat veel jager-verzamelaarstammen glanzende dingen gelijkstellen aan spirituele krachten.



Nieuw onderzoek toont aan dat kinderen er de voorkeur aan geven om glimmende voorwerpen in hun mond te stoppen in plaats van doffe materialen. En het blijkt dat daar een evolutionaire reden voor is.



Volgens onderzoekers van de Universiteit van Houston en de Universiteit van Gent in België komt onze impuls voor glimmende dingen namelijk voort uit een instinct om water te zoeken.



De theorie is dat onze behoefte om gehydrateerd te blijven de mensheid op zijn hoede heeft gehouden voor het signaleren van glinsterende rivieren en beken. En dankzij natuurlijke selectie heeft dat bij ons een aangeboren voorkeur gegeven voor alle dingen die sprankelen! Begrijp je?



Maar hoe werd ‘body-glitter’ mode?

Alhoewel glitter al eeuwenlang bestaat, kan je pas echt zeggen dat dit in de 60-er jaren in de vorige eeuw in het openbaar werd toegepast.



De zogenaamde ‘mod-cultuur’ met Iggy Pop, die zijn lichaam op het podium voorzag van pindakaas alvorens hij de glitter ontdekte was een voorloper. Beter nog was de surrealistische wending van David Bowie als Ziggy Stardust te noemen.



De disco en glam-rock van toendertijd hielpen allemaal mee om glitter mainstream te laten worden. Glitter, of het nu op schoenen of oogleden was, was in! En het is nooit meer uit de mode geraakt!



Meer glitter!

Ben jij ook op zoek naar wat meer glitter in je leven, bekijk dan hier bij i-Mania even hoe jij jouw leven wat uitzondelijker kan opvrolijken of extra glamourous kan maken!



glitter



Via wonderopolis & glittergirl