Elke ouder wil z’n kinderen opvoeden op een manier die hen goed voorbereidt op een voldaan, gelukkig en productief leven. Natuurlijk wil iedereen de beste vader of moeder van de wereld te zijn. Hier bij i-Mania.be hebben we letterlijk perfecte doe-het-zelf bouwstenen om een kind op weg te helpen naar een betere toekomst.



Het spelen met constructie blokken is super leuk en deze bouwelementen zijn tevens ongelofelijk veelzijdig. Kinderen zijn vrij om te creëren wat ze zich maar voorstellen, en terwijl ze opgroeien kunnen ze jaar in jaar uit deze zelfde bouwmaterialen blijven gebruiken.



Als je geld gaat uitgeven aan speelgoed, dan is constructiespeelgoed een zeer goede investering. Het spelen met constructie blokken is gekoppeld aan wiskundige en ruimtelijke vaardigheden en biedt nog vele andere voordelen. Wij van i-Mania vertellen jou hieronder wat deze zijn:



Fijne motoriek. Het spelen met constructie blokken is de perfecte gelegenheid om de fijne motoriek te ontwikkelen. Terwijl de kinderen aan het bouwen zijn versterken ze al hun kleine spieren in hun handen. Zij houden van de spanning die dit bouwen hen biedt en kunnen dit dan ook urenlang doen.



Coöperatief spelen. Het bouwen met constructie blokken betekent leven in een kindertijd van denkbeeldige geluksmomenten met vele avonturen, helden, dieren en zelfs familieleden. Het samenspelen met andere leeftijdsgenoten via al deze poppetjes en bouwstenen geeft kinderen dezelfde vaardigheden als dat zij die zouden leren in een dramaspel of het gebruik van een poppenhuis.



Het gevoel iets bereikt te hebben. Als de kids klaar zijn met hun geweldige kunstwerk, dan stralen ze bij het tonen van hun creatie. Zij hebben iets gemaakt waar ze ongelooflijk trots op zijn, iets wat niet alleen goed is voor de ontwikkeling van hun handen maar tevens goed is voor een behoorlijk voldaan gevoel!



Een puzzel oplossen. Het maakt niet uit of een kind nu een instructieboekje gebruikt of iets volledig vanuit z’n eigen verbeelding bouwt. Ze lossen een puzzel op! Wanneer kinderen al deze kleine bouwstukjes om zich heen oppakken om zo een gebouw, vliegtuig of een fantasiewezen te creëren, dan brengen ze orde vanuit een blokkenchaos. Iedere stapel constructie blokken biedt een nieuwe uitdaging!



Wetenschap. Oorzaak en gevolg is één van de eerste wetenschappelijke lessen die een kind via constructie blokken leert! Het is behoorlijk aangenaam om te zien hoe opwindend het is hoe een kind een zo hoog mogelijke toren bouwt. Het wordt hoger en hoger, soms zelfs boven hun hoofd uit. Vervolgens houden ze allemaal hun adem in terwijl deze supergrote toren omvalt. Wetenschap is de drijvende component achter alle creaties die een kind heeft: een kind heeft een eenvoudig idee en ontwikkelt het vervolgens.



Al dit experimenteren, uitvinden en ontdekken leidt tot interessante toekomstmogelijkheden. Vraag bijvoorbeeld maar eens aan een ingenieur wat constructie blokken in hun leven betekent heeft. Er is namelijk een overdaad aan verhalen van succesvolle volwassen wetenschappers en ingenieurs die verklaren dat constructiespeelgoed hun loopbaan geïnspireerd heeft.



Dingen voor de lol bouwen lijkt zo nauw verbonden te zijn met prestaties in de echte wereld.



Met i-Mania.be constructie blokken maak je pas echt wat in of van je leven! S.v.p. doorhalen wat van toepassing is... LOL



https://www.i-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=Bouwstenen



PS. Dit blogbericht kwam mede tot stand met hulp van preschoolinspirations.com