We herinneren ons allemaal wel het gevoel van het wachten op je eigen verjaardagsfeestje toen je een kind was. Je hebt je persoonlijke feestthema en feestartikelen gekozen, tijd besteed aan het schrijven van de uitnodigingen aan je vriendjes of vriendinnetjes en daarna natuurlijk heel spannend de dagen afgeteld. 



Dit jaar hebben de lockdown regels voor het coronavirus er nu echter toe geleid dat de jaarlijkse grote bijeenkomsten van vrienden en familie geannuleerd is en we worden zodoende uitgedaagd om een kleine thuisgebaseerde party te organiseren dat hopelijk toch nog jaren gedenkwaardig zal zijn. 



Hier zijn een aantal i-Mania tips voor het organiseren van verjaardagsfeestjes voor kinderen tijdens onze zelfisolatie.



Koop alles op tijd in 

Vertraagde posttijden, gesloten winkels en wellicht beperkte voedselmogelijkheden zorgt ervoor dat we minstens 10 dagen eerder de cadeautjes en party artikelen bij online winkels moeten bestellen. Begin bovendien wat eerder te winkelen voor de voedselvoorraden en de verjaardagstaart om teleurstellingen te voorkomen.



Vul je huis met een prachtig feestdecor 

Hoewel het misschien niet hetzelfde gevoel geeft als een specifieke prachtig versierde feestlocatie, kan jij je huis er op de verjaardag van jouw kind toch echt wel totaal anders uit laten zien en aan laten voelen. 



Je kunt ervoor kiezen om zelfgemaakte decoraties te maken, zoals papieren kettingen, vlaggen en deze in je huis of in de tuin te versieren. Maar met de party artikelen van i-Mania is dit ook heel snel goed georganiseerd, om zo jouw huisfeest met felgekleurde ballonnen voor hem of haar een wow factor te geven.



Organiseer een virtueel verjaardagsfeestje 

Je zou jouw jarige kind dit jaar kunnen verrassen met een videogesprek waarin al haar vriendinnen of vrienden via een webcam samen komen om speciaal happy birthday te zingen en te zien hoe de kaarsjes uitgeblaasd worden. 



Er zijn veel opties, zoals House Party, Zoom, Google Hangouts, Skype en meer. Nadat jij het virtuele feestje opgezet hebt, stuur dan de link naar alle genodigden. Zorg ervoor dat je iedereen de instructie geeft om tenminste 10 minuten van tevoren al op de link te klikken, aangezien ze mogelijk eerst nog software moeten installeren.



Overweeg online feestartiesten 

Veel feestartiesten bieden nu het ingenieuze idee om interactieve virtuele verjaardagsfeestjes te organiseren met veel entertainment, muziek en discolichten. Uiteraard zijn deze feesten een stuk korter, maar ze zijn wel goedkoper dan live varianten en bieden een prima alternatief voor wie liever niet voor zijn eigen feestentertainment zorgt.



Maak samen eenvoudig feestvoedsel klaar 

Picknicks en barbecues zijn altijd grote favorieten voor het aanbieden van feestvoedsel als het weer het echt toelaat. Een middagfeestje houden om daar samen zelfgemaakte pizza, taartjes en koekjes te maken zijn bij minder weer ook geweldige alternatieven.



Creëer een minidisco 

Het is verrassend hoeveel spullen je in de loop van de jaren verzameld kan hebben. Misschien heb je ooit wat discolampen, een discobal en een bellenblaasmachine opgeslagen. Door dit met een speelgoed karaokemachine van i-Mania te combineren kan je al een flink minifeestje bouwen. Vergeet natuurlijk ook de bijbehorende fotoshoot niet! 



Wil jij ook een kinderfeestje organiseren? Vergeet dan zeker niet even naar alle party artikelen op i-Mania te kijken. 



Bron: balloonista


CHILDREN'S PARTY