House party, een app met 10 miljoen downloads op Android en miljoenen meer op iPhones (Apple bevestigt de exacte cijfers namelijk niet), is op dit moment één van de meest succesvolle apps geworden dankzij de coronavirus lock-down. Het modeblad Vogue noemde het zelfs “de quarantaine-app die je onmiddellijk moet downloaden!”



De makers van Houseparty hebben met deze app het videochatten naar een geheel nieuw niveau getild. Want in tegenstelling tot de beperkte chatfunctie van Skype of Facebook Live kunnen gebruikers met Houseparty tegelijkertijd met maximaal 8 afzonderlijke vrienden chatten!



En alhoewel het met 8 mensen tegelijk chatten ietwat chaotisch of verwarrend klinkt, gebruikten de makers van House party dit potentiële probleem om hun app een echt party gevoel te geven. Met een functie voor een gesplitst scherm wordt jouw smartphone schermpje in afzonderlijke chatboxen opgedeeld: één voor elk lid van jouw gezelschap. Hierdoor kan je ieder lid van jouw videochat in realtime zien terwijl je toch nog bij anderen ‘op bezoek’ bent.



Hoe Houseparty te gebruiken

Een account aanmaken bij Houseparty is relatief eenvoudig. Nadat jij een unieke gebruikersnaam hebt gemaakt, kan jij jouw telefoonnummer toevoegen om de app toegang te geven tot je lijst met contacten.



Dit geeft jou automatisch toegang tot iedereen in jouw lijstje. Als u uw telefoonnummer wilt overslaan, kan jij ook handmatig de gebruikersnaam van de House party invoeren van iedereen met wie u wilt chatten.



Nadat je een account hebt aangemaakt, ben je vrij om ‘kamers’ aan te maken voor al jouw afzonderlijke videochats. In deze kamers kan jij maximaal 8 vrienden toevoegen aan je videochat. Chatverzoeken worden vervolgens naar je vrienden gestuurd via meldingen via de app of sms-berichten.



Zodra jouw vrienden reageren, is je videochat klaar om te beginnen. Dankzij de realtime toegankelijkheid van deze app kunnen ook jouw vrienden van elkaars gezelschap genieten alsof ze zich allemaal in dezelfde kamer bevinden.



Veiligheid van House party

Deze app is relatief veilig. Je krijgt een specifieke controle om te kiezen met wie jij precies zou willen chatten. Deze kamers zijn voorzien van filters om iedereen te blokkeren die niet expliciet is uitgenodigd. Dit voorkomt afluisteren en alsook ongewenst rondneuzen...



Relatievriendelijk

Voor tieners die een langdurige relatie hebben met familieleden en vrienden, kan Houseparty, mits het correct gebruikt wordt, een veilige en plezierige manier zijn om contact te houden met hun dierbaren.



Maar let op! Net als bij alle andere sociale media apps is ‘volwassen inhoud’ een ingebouwd risico, dus moeten ouders zich bewust zijn van mogelijk gedrag als sexting, privacy schending en cyberpesten.



Maar over het algemeen scoort House party goed bij zowel tieners als hun ouders. Deze app is namelijk nuttig voor veel meer dan enkel een informeel gesprek. Het biedt namelijk mogelijk waardevolle toepassingen.



Oudere tieners en studenten gebruiken deze app namelijk graag voor studiesessies en schoolprojecten. Plus deze app kan ook handig zijn voor werkgerelateerde vergaderingen en andere vormen van groepsprojectplanning.



Je echte feestbuddy!

Hoe dan ook. Mocht jij in deze tijd van sociale isolatie zin hebben in een mini party waarbij je gemakkelijk aan een wettelijk 1,5 meter afstand van elkaar kan houden, nou dan is Houseparty echt wel je feestbuddy!



i-Mania weet wel dat de lage landen graag lol beleven en zorgt er zo voor dat je via jouw eigen mobieltje toch nog een huisfeestje kan beleven!



Dus wil jij ook nu ook een Houseparty geven zonder de volgende dag al die vervelende troep op te hoeven ruimen? Nou, dan kan je deze app simpel via de Google Play of de Apple Store downloaden.



party