Tjonge jonge dacht ik laatst toen ik dit las: “Moeders houdt je dochters thuis, want wij krijgen een jongen!” Wat moet een meisje daar nou wel niet van denken?



Vervolgens begon ik verder te associeren en kwam ik uit bij de vraag: “Waarom is het papa’s kleine meisje en mama’s jongen, en niet andersom?”



Misschien komt dit omdat meisjes zich meer aangetrokken worden door een mannelijke figuur. Wellicht besteden zij om deze reden meer aandacht plus hun gevoelens aan de vader. Dus zegt papa al snel: “Dat is mijn meisje of papa’s kleine meid!”



Mama’s boy

Jongens doen al snel precies het tegenovergestelde, maar een mama’s boy of jongen wordt veelal als iets hopeloos gezien en afgekeurd omdat het dan om een jongen gaat die flink door de moeder wordt verwend tot op het punt waarop hij bijna volledig afhankelijk van haar is. In de samenleving wordt zo’n knaapje dan ook al snel gezien als een ‘mietje’...



Jongens bootsen daarnaast ook vlug de vader na omdat ze hem o zo bewonderen. Willen hem graag nadoen en precies zoals hem zijn, opdat de vader trots zal zeggen: “Dat is mijn jongen!” Maar je zult hem nooit ‘papa’s kleine jongen’ horen zeggen...



Volgens het Webster’s woordenboek is de definitie van een mama’s boy overigens: “Een meestal beleefde of timide jongen of man die extreem of buitengewoon dicht bij en bezorgd is om zijn moeder”.



Even aan m’n moeder vragen!

Een mama’s jongen is zodoende een persoon die geen vertrouwen en geen verantwoordelijkheidsgevoel heeft om zelf beslissingen te nemen. Hij volgt altijd de mandaten van zijn moeder. Als hij problemen ondervindt, dan heeft hij al gauw de neiging zijn moeder te vragen om deze op te lossen.



Mama’s jongens kunnen heel veel problemen veroorzaken. Dus laat jouw kleine man dus geen mama’s jongen worden. Want afgezien van mama houdt niemand anders schijnbaar van mama’s boys.



Daddy’s girl

Maar wat maakt een daddy’s girl dan wel cool? Een daddy’s girl is een meid die laat zien dat een man of partner capaciteiten heeft om haar als een meisje te verwennen en dat ook met succes doet. Dit geeft een fijne boost aan de ego van veelal een mannelijk persoon.



Misschien is daarom elk meisje dat ‘prinses’ genoemd wordt, een naam die een vader al snel op de tong heeft, een grietje die flink verwend moet worden. Iets wat gelijk staat aan papa’s kleine meisje te zijn...



Voor andere personen is een daddy’s girl echter een vrouw wiens zelfgevoel sterk is beïnvloed door haar relatie met haar vader, wat niet noodzakelijk een slechte zaak kan zijn als zij een oogappeltje is.



Aanbeden en gekoesterd worden door haar vader bepaalt meestal eveneens hoe een vrouw later in haar relaties behandeld wil worden. Dus alhoewel sommige vrouwen een beetje verwend of geabsorbeerd kunnen zijn, kan het gewoonweg betekenen dat zij de aandacht, genegenheid of respect van mannen opeisen die ze verdienen en dat zij geen genoegen neemt met minder!



‘Who’s your daddy’

Maar ‘who’s your daddy’ hoor je ook wel eens voorbijkomen. Dit is iets totaal anders en wordt vaak gebruikt als een opschepperige claim van dominantie over de beoogde luisteraar. Het kan overigens ook een onderdeel zijn van het rollenspel tussen instemmende volwassenen of als een claim van seksuele dominantie.



Poe poe, dus daarom moeten moeders hun dochters thuishouden!



Kindvriendelijk slogan

Maar ondanks dat kleine meisjes snel groot worden en jongens stevig daaraan mee doen, kan je maar beter eerst van jouw kleine baby of kind genieten. Dus besluiten we dit verhaaltje met de zachtmoedige en kindvriendelijke slogan: “Dochters hou je moeder binnen, want een baby shower kan snel beginnen!”



Jij vindt hier bij i-Mania veel leuke, stoere en lieve jongen en meisje artikelen. Allemaal om ze heerlijk mee op te laten groeien!



jongen


meisje