Mensen houden van bloemen, dat is een feit... Maar heel misschien houden bloemen ook wel een beetje van mensen, want waarom zouden ze anders al hun pracht aan ons allen showen.



Het is in ieder geval zeker dat een heleboel mensen van andere mensen houden. En het bewijs? Ze geven elkaar bijzondere bloemen om dit aan te tonen!



Een boeket bloemen is dan ook zeker een perfect cadeau om te geven aan een geliefde, vriend of familielid. Maar naast het feit dat het esthetisch aantrekkelijk is, kent iedere bloem alsook een andere symbolische betekenis.



Dus speciaal voor alle love birds en liefdevolle mensen onder ons, plus die personen die iemand anders een hart onder de riem willen steken, hebben wij van i-Mania vandaag het volgende: Een overzicht van romantische bloemen en hun betekenissen.



De gele acacia

Deze mooie bloem toont de waarde van echte vriendschap en kan zelfs wijzen op een geheime liefde. Voeg zodoende gewoon een handvol gele acacia’s toe aan een romantisch boeket.



De gele narcis

De gele narcis vertegenwoordigt een nieuw begin. Het wordt ook wel een symbool van een voorspoedige toekomstig succes genoemd. Geef deze dus als je iemand veel geluk toewenst.



De anjer

Deze bloem symboliseert een gelukkig leven en is één van duurzame schoonheid. Als je idem dito op zoek bent naar een bloem met een sterke geur, dan is de anjer een top keuze.



Het blauwe viooltje

Van deze prachtige, felgekleurde bloemen wordt gezegd dat ze betrouwbaarheid vertegenwoordigen. Ze symboliseren geloof, genegenheid, intuïtie en liefde. Heel romantische dus!



De blauwe salvia

De blauwe salvia, of ook wel salie genoemd, is direct verbonden met genezing. Deze bloemensoort staat voor wijsheid, een lang leven en een goede gezondheid. Geef het aan diegenen die herstellen van een kwaal(tje).



De witte sering

Deze prachtige bloem is wel een heel elegante optie voor in een boeket en heeft bovendien een aantrekkelijke geur. De witte sering staat voor puurheid en jeugdige onschuld.



De jasmijn

Deze zalig geparfumeerde bloem vertegenwoordigt bescheidenheid, liefde en sensualiteit, waardoor het zeer zeker een uiterst romantische bloem is. Maar de jasmijn betekent alsook elegantie, adel en gratie.



De Kaapse jasmijn

Deze romantische bloemen zijn over het algemeen voor diegenen die een geheime liefde ervaren. Presenteer ze aan iemand bij jou in de buurt waar je echt (stiekem) om geeft...



Vergeet-mij-niet

Vergeet-mij-nietjes zijn een ideale optie om cadeau te geven aan een geliefde. Ze impliceren ware liefde èn net zoals de naam het al aangeeft, worden ze gegeven in de hoop dat ze (of de afzender) nooit zullen worden vergeten. Velen geloven dat deze plant een authentieke liefde betekent vol herinneringen.



De azalea

Deze esthetische en aantrekkelijke bloemen zijn een geweldige aanvulling op elk boeket, vooral wanneer jij op zoek bent naar romantische bloemen. Deze prachtige bloemen verbeelden vrouwelijkheid en zijn ideale geschenken voor een partner of geliefde.



De tulp

Als het gaat om het uiten van gevoelens van liefde, dan is de kleur selectie van de tulp van grote impact. Rode tulpen vertegenwoordigen namelijk onsterfelijke liefde. Maar gele tulpen symboliseren daarentegen hopeloze liefde, waardoor ze een bitterzoete liefdesbloem worden, in het geval dat de liefde misschien niet wederzijds is. Slik...



De rode roos

Tenslotte, als het gaat om het uiten van liefde, is er geen bloem zo ideaal als de rode roos. Deze bloem symboliseert een gepassioneerde toewijding tussen twee geliefden, waardoor het een populaire keuze is voor op verjaardagen en de beruchte Valentijnsdag.



Luther Burbank heeft ooit gezegd: “Bloemen maken mensen altijd beter, gelukkiger en nuttiger; ze zijn zonneschijn, voedsel en een medicijn voor de ziel.” Wij hier van i-Mania delen dit idee. Maar denken heel soms eveneens: “Bloemen verwelken, schepen vergaan, maar die liefde voor mobiele bloem motief hoesjes blijft altijd bestaan!”



https://www.i-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=bloemen



Via serenataflowers & proflowers