Deze zondag markeren gezinnen over de gehele wereld hun speciale band tussen vaders en zijn kinderen. Door velen wordt dit vaak gedaan via het geven van geschenken en kaarten. Anderen geven de voorkeur aan een gezamelijke maaltijd en ‘quality time’.



Echter, op vaderdag presenteren kinderen deze vaderdag kaarten niet alleen aan hun vaders, maar ook aan grootvaders, ooms, stiefvaders of andere personen die de positie van een vader in hun leven innamen.



Alhoewel vaderdag soms wordt bekritiseerd als een super-commerciële gebeurtenis, is zijn roots veel historischer dan veel mensen zouden denken.



Vaderdag is een viering ter ere van vaders en het vieren van vaderschap, vaderlijke banden en de invloed van vaders in de samenleving. In Katholiek Europa wordt het al sinds de middeleeuwen gevierd op 19 maart (Sint-Jozefsdag). Deze viering werd later door de Spanjaarden en Portugesen alsook naar Latijns-Amerika gebracht.



In Europa en Amerika wordt echter meestal de Amerikaanse datum aangehouden, welke de derde zondag van juni is. Vaderdag is hiermee een aangename aanvulling op soortgelijke vieringen ter ere van andere familieleden, zoals de o zo belangrijke moederdag.



Terwijl moederdag in de V.S. reeds sinds 1914 een nationale feestdag is, zou vaderdag pas meer dan een halve eeuw diezelfde wettelijke status krijgen, toen president Nixon een wet ondertekende waarbij de derde zondag van juni als vaderdag werd bevestigd.



Jaarlijkse Amerikaanse vieringen voor vaders dateert overigens uit 1910, toen Sonora Louise Smart Dodd een dergelijke gebeurtenis organiseerde ter ere van het leven van haar vader, William Smart, een veteraan uit de Burgeroorlog en die zelf zes kinderen grootbracht nadat zijn vrouw stierf tijdens de bevalling.



Een leuk geschenk voor je dierbare papa uitzoeken is soms ook een zware bevalling te noemen. Want wat geef je die man die alles al heeft? Gelukkig biedt i-Mania duizenden mogelijkheden voor een leuk elektronisch of technisch gerelateerd cadeautje. En dan is er natuurlijk ook een volledig ander type mogelijkheid voor een kado verbonden met de hobby van menig vader: de barbeque.



Vaderdag is een ideale dag voor alle BBQ-liefhebbers te noemen. Er is dan ook zeker iets speciaals aan de hand met mannen en hun barbecues. Stoere mannen die geen flauw idee hebben hoe de oven thuis werkt, worden plotseling kookexperts en proberen T-bone steaks te grillen, terwijl ze eerder moeite hadden om een degelijke tostie te maken. Er zijn dan ook voldoende redenen waarom iedere man de outdoor BBQ koning wil zijn.



Mannen zijn bijna allemaal grote uitslovers. Barbecuen is dan ook niet koken. Het is een performance kunst met een zorgvuldig uitgekozen kostuum, namelijk het bbq-schortje. Het biedt dan ook een krachtige boodschap: Kijk naar mij! Ik beheers het vuur!



BBQ-en is dan ook een heel systeem: een proces dat bestaat uit het creëren van de perfecte inwrijving, het verkrijgen van de juiste barbecue, het vinden van de perfecte brandstof, outdoor bbq tools en het leren van een hele reeks technieken. Dat is waar vaders en andere mannen van houden!



En dan gaat het uiteraard om het vlees zelf: iedereen houdt van biefstuk, speklapjes, gemarineerde kippetjes en andere heerlijke outdoor BBQ gerechten. Plus uiteraard wat lekkers voor de vegetariërs onder ons.



Vaderdag of niet: I-Mania.be is het perfecte adres om papa flink blij te maken met een outdoor bbq of tech gerelateerd geschenkje!



https://www.i-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=outdoor+bbq



https://www.i-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=barbeque