Vandaag behandelen we hier bij i-Mania het beschermende genot van een robuust pantser hoesje. In de dierenwereld is dit een heel normaal verschijnsel, en ook in de menselijke techwereld wordt dit ook heel handig toegepast. Maar daarover later meer...



Bij dieren wordt gebrek aan snel weg te kunnen rennen vaak gecompenseerd door andere verdedigingsmiddelen zoals een schutkleur of jawel: een unieke pantserachtige huid.



Het pantser van een schildpad, welke fungeert als een harnas voor deze diersoort, bestaat in feite uit verschillende kleine botten die bedekt zijn met een soort benige buitenschild, ook wel scutes genoemd.



Een interessant gegeven hierbij is dat deze scutes vervaardigd zijn van keratine, wat uit hetzelfde structurele eiwit bestaat waaruit onze nagels gevormd zijn.



Gepantserde dieren

Zo’n pantser bij dieren is een beschermende omhulling gemaakt van een hard materiaal, welke wordt gebruikt tijdens een gevecht. Het is meestal een onderdeel van hun lichaam.



Dit harnas beschermt deze dieren tegen roofdieren die soms letterlijk tot op de tand gewapend zijn met vlijmscherpe tanden en sterke kaken.



Enkele andere voorbeelden van dieren met een pantser zijn: een slak, krab, schorpioen en neushoorn.



De invloed van de mens

Alhoewel een pantserachtige huid vele diersoorten hebben geholpen om de jacht door andere beestachtige leden van het dierenrijk te kunnen overleven, lijkt deze bescherming weinig nut te hebben als het gaat om menselijke aanvallen…



En juist al deze destructieve handelingen van de mens, of het nu doelmatig was of onbewust heeft er voor gezorgd dat er redelijk wat slachtoffers zijn gevallen. En dat geldt natuurlijk niet enkel voor de dierlijke wereld!



Onbeschermde gadgets

Ook in het ‘humane’ mensenleven sneuvelt er regelmatig iets door onzorgvuldig gebruik of destructief gedrag. Of dit nou doelbewust gebeurt of door hopeloze ongelukkige handelingen: het zijn bij ons vaak de onschuldige, vaak onbeschermde geliefde gadgets die het moeten ontgelden.



Deze mooi hulpmiddelen van de modern mens, met vaak een grote technologische aaibaarheids-factor, worden steeds veelvuldiger fragieler en breekbaarder vormgegeven. En zeker naarmate er alsmaar mooiere huidjes omheen gedaan worden om het nog aantrekkerlijker eruit te laten zien naar zijn baasje toe.



Gepantserde gadgets

Veel smartphones, tablets en ook laptops worden voorzien van oogstrelende, maar kwetsbare omhulsels van aluminium, glas en andere tere huidjes. Plus vergeet ook die arme, broze beeldschermpjes niet!



Dus wat heeft zo’n technologisch hoogstandje dan soms nodig om te overleven? Je raadt het bijna al... Namelijk een mini-evolutie afkomstig vanuit de dierenwereld: een robuust pantser!



Hier bij i-Mania zijn volop uitvoeringen van robuust pantser beschermingen verkrijgbaar. Allemaal om ervoor te zorgen dat jouw geliefde gadget niet direct op de lijst van ‘beschermde gadget-dieren’ terecht komt, maar dat zijn bestaan toch nog een poosje gegarandeerd kan worden.



De gadget evolutie

Dus tot het moment dat het de hoogste tijd is voor een nieuwe gadget vooruitgang, bescherm jouw huidige gadget van de hedendaagse evolutie goed met een robuust pantser hoesje.



Want het overleven van de sterkste begint via je (mobiele) apparaat in een extreme stijl te beschermen bij i-Mania!



https://www.i-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=robuust+pantser



Naar een idee van animalsake.com