Ken je nog die goeie ouwe projector? Zo’n lekker onhandig apparaat die je leraar zou gebruiken om dia’s met de klas te delen? Welnu, er is daarvan een nieuw type, een veel kleinere maar ook slimmere variant voor in de plaats gekomen die het projecteren van films, foto's en presentaties een fluitje van een cent maakt.



Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, van pico tot palmtop en groter, en bieden allerlei verschillende functies die perfect zijn voor bijvoorbeeld liefhebbers van een thuisbioscoop, zakelijke presentatie gevers en andere multimedia.



Moderne pico-projectoren beschikken over de nieuwste projectortechnologie die gebruikt kan worden in ultradraagbare projectoren en maken dankzij de integratie van smartphoneapparaten mobiele presentaties een makkie.



Mini-projectoren zijn de laatste tijd een sensatie geworden. En zeg nou eens eerlijk, is er nou nog een schattiger projector te vinden dan zo’n mini beamer?



Dankzij de super draagbaarheid en ongelooflijke functionaliteit van de pico projector, kan je hem dus overal heel gemakkelijk mee naar toe nemen.



Zoals eerder vermeld is zo’n mini beamer ideaal om films mee te bekijken of voor het streamen van YouTube movies op het grote scherm, maar er zijn nog veel meer manieren om een mini-projector te gebruiken. Hier zijn vijf unieke mogelijkheden om jouw mini-projector te gebruiken en zo dus alles uit het apparaat te halen!



1. Whiteboard met Wiimote (*). Maak een interactieve whiteboard met een Wii-afstandsbediening. Dit is een heel cool en zeer innovatief gebruik van de Wiimote. Je kan deze controller namelijk op je computer aansluiten en hem via de Wiimote-bibliotheekinterface besturen!



2. Muzikale laserlichtshow. Laserlichtshows zijn het hoogtepunt van veel evenementen. Klinkt goed, maar hoe kan je een laserlichtshow coördineren met een miniprojector? Het is eigenlijk simpel: alles wat je hoeft te doen is een gratis open source progamma downloaden die bekend staat als ‘MusicBeam’.



3. Verf een muurschildering. Een muurschildering schilderen is eigenlijk heel gemakkelijk. Het enige dat je hoeft te doen, is een zwart-wit versie van een afbeelding projecteren op de muur waar je een muurschildering wilt schilderen. Nadat je het hebt geprojecteerd, volg je met een potlood de lijnen van die afbeelding. De rest spreekt voor zichzelf.



4. Speel king-size spellen. Stel je eens voor dat je ‘Need-for-Speed’ speelt met je vrienden op een groot scherm. Deze theaterachtige game-ervaring vergroot uiteraard het speelgenot en alles wordt zo bijna levensecht ook een stuk spannender.



5. Schimmenspel. Speel je graag met schaduw poppen? Waarom zou je daar dan nu niet mee doorgaan in een soort digitale variant. Zet gewoon je micro-projector van i-Mania aan en maak het mogelijk!



i-Mania.be maakt al jouw pico-projector dromen waar!





https://www.i-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=projector



(*) = Meer info: http://uweschmidt.org/projects/wiimote-whiteboard



De inspiratie voor projector toepassingen is afkomstig van: projecticodis.com