Ik zie ik zie wat jij niet ziet... En ik doe dat veelal via jouw ingebouwde webcam!



Webcams die in een laptop zijn ingebouwd, hebben veelal een niet al te fraaie videokwaliteit. Bovendien zijn ze redelijk vatbaar voor malware die de camera kan inschakelen en deze vervolgens kan gebruiken om jou en je omgeving op te nemen zonder dat jij het weet.



Meer privacy en bescherming

Externe plug-en-play webcam toestellen van i-Mania kunnen echter snel worden losgekoppeld wanneer ze niet gebruikt worden, of worden beveiligd met een ingebouwde lenssluiter om jou nog meer privacy en bescherming te bieden tegen potentiële hackers.



Bovendien zijn deze i-Mania webcams dusdanig ontworpen om scherpe video’s op te nemen en heldere audio vast te leggen voor gebruik in livestreaming, webinars en bij het ‘Facetimen’ of ‘Skypen’.



Dus als jij één van die webcams nodig hebt voor jouw desktop PC of zo om het te gebruiken voor je werk, om contact te maken met vrienden en familie of om bijvoorbeeld jouw games te vergezellen, dan ben je hier echt wel aan het juiste adres.



Want wij hebben de webcammarkt afgezocht naar de beste van de beste budget webcams die aangeboden worden!



Hoe werkt zo’n webcam nou?

Welnu, die webcam is niets anders dan een heel compacte digitale camera die jij op jouw computer kan aansluiten om hier zo in realtime videobeelden uit te ontvangen. Net als een digitale camera vangt het z’n videobeelden op via een minuscuul kleine lens aan de voorzijde.



Maar in tegenstelling tot een digitale camera bevat een webcam geen ingebouwde geheugenchip of flash-geheugenkaart. Het hoeft dan ook geen beelden of foto’s te ‘onthouden’ omdat het is ontworpen om ze onmiddellijk naar een computer te verzenden.



Daarom beschikken webcams veelal over een eigen USB kabels. Deze USB kabel levert vanaf de computer stroom aan de webcam en brengt de digitale informatie over die vastgelegd wordt door de beeldsensor van de webcam.



En alhoewel een goede digitale camera is ontworpen om met een hoge resolutie beelden vast te leggen, legt een webcam meestal een opzettelijk veel lagere resolutie vast. Daarmee kunnen webcam opnamen veel sneller via het internet kunnen worden verzonden dan grote digitale beelden, omdat er veel minder bytes moeten worden geüpload en gedownload.



Moderne HD (high-definition) webcams maken echter wel degelijk gebruik van een hogere resolutie dan de oudere type cams, maar gebruiken nog steeds veel kleinere bestanden dan een echt goede digitale camera. Deze hebben dan wel een behoorlijk fatsoenlijke breedband internetverbinding nodig!



Toepassingen webcams

Naast socializen zijn webcams erg handig voor als jij regelmatig een stilstaand beeld of live stream van een bepaalde plaats op het internet wilt publiceren. Een dierentuin kan bijvoorbeeld livebeelden tonen van zijn apenhuis. Een andere reden is beveiliging. Misschien wil jij jouw huis in de gaten houden terwijl je op vakantie bent. Met i-Mania webcams kan jij al deze dingen simpel doen.



Kortom, heb jij in de eerste plaats een webcam nodig voor videoconferenties met collega's? Of ben je op zoek naar een webcam voor streamen van videogames op Twitch of YouTube? Of heb je één van die betaalbare webcams nodig die jij enkel zal gebruiken om lekker te chatten met vrienden en familie?



Nou, da’s mooi... want i-Mania heeft allemaal fijn chattende, super sociale èn mediagekke webcams voor jou klaar liggen!



webcams