Als je denkt dat het tijd is voor een heerlijke pauze, overweeg dan een dosis heerlijke vitamine zee. Tijd doorbrengen in de oceaan verbetert ieders humeur en is goed voor jouw gezondheid. Aan zee is waar je naartoe gaat om jezelf weer op-en-top op te laden.



Even helemaal niets belangrijks hoeven te doen, maar heerlijk genieten van waar jij maar zin in hebt, tof uitwaaien aan zee en volop vitamine zee bijtanken.



En terwijl je daar toch bij het water bent, denk er dan gelijk aan het heerlijke surf gevoel te ontdekken! Want de zee tezamen met het vrije surf gevoel werkt behoorlijk stressverlagend en verhoogt tegelijkertijd jouw geluksgevoel.



Er zijn net zoveel verschillende wijzes om te surfen als dat er surfers in het water zijn. Surfen betekent iets anders voor iedere surfer. Voor sommigen is het een hobby en voor anderen is het hun gehele levensstijl. Maar allemaal zijn ze gaan surfen omdat het leuk en super-cool is!



Surfen is relatief toegankelijk. Naar het strand gaan kan soms het enige gedoe zijn. Maar als je daar eenmaal aanbeland bent, kan je op zoveel golven surfen als dat jij maar wenst! Alles wat je nodig hebt is een surfplank en uiteraard de natuur die voor de rest zorgt.



Surfen is niet eenvoudig. Het ontwikkelen van echte surfvaardigheden kan redelijke tijd duren en er zijn flink wat niveaus van verbetering mogelijk. Een gevorderde surfer worden die serieuze golven aankan, kan vele jaren duren. Maar het leren van de basis is gelukkig vrij eenvoudig!



De beste manier om te leren surfen is om te beginnen met wat goed advies en vervolgens naar buiten te gaan om het gewoon te doen!



Liggen en balanceren op een surfplank. Om te beginnen met surfen moet je golven opvangen. Om die golven goed te vangen, moet je peddelen. En om te peddelen moet je liggen en balanceren op je surfplank.



Peddel niet met beide armen, maar afwisselend in een gestaag tempo tussen de ene arm en dan de andere. Peddelen met een borstcrawl slag. Dit geeft je een constante snelheid en zorgt ervoor dat jij de vaart erin houdt. Dat is prima voor het opvangen van golven.



‘POP-UP!’ of te wel je leren op te richten op je surfboard. Terwijl je met de golf meegaat, plaats je jouw handen onder je schouders, met de palmen naar beneden, alsof je een push-up gaat maken. Til je schouders vervolgens op door op het surfboard te duwen totdat je armen bijna recht zijn. Let echter op dat jij jezelf niet volledig opdrukt. Je rug moet namelijk gebogen blijven en jouw benen moeten nog bijna plat op het surfboard liggen.



Op een golf meesurfen. Als je eenmaal hebt geleerd hoe je moet peddelen, hoe je een golf kan opvangen en hoe je jouzelf op een surfplank kunt oprichten, is het de tijd om je goed te concentreren op de golfen. Daarna draait alles om het draaien van het surfboard. Maar dat is voor een volgende surfles...



Veiligheid is een vereiste om veel plezier te beleven in de zee of oceaan!



Hier bij i-Mania hebben we daarom allerlei surf artikelen om een surfdag aan zee tot een succes te maken. Ga vooral door, pak ook zo’n dosis vitamine zee en breng de rest mee via i-Mania.be



https://www.i-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=surf



https://www.i-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=waterproof+diving