Onze voeten worden behoorlijk vaak over het hoofd gezien als het gaat om een lichaamsdeel dat wat behoefte heeft aan een beetje liefdevolle aandacht. Maar velen van ons staan er het grootste deel van de dag op... Dus al onze arme voet zolen, hielen en tenen hebben dus echt wel enige verzorging nodig. i-Mania helpt je hier wel een handje mee met fijne verzorgende producten, plus wat goede tips!



Wat is voetverzorging?

Voetverzorging is wanneer jij jouw voeten (of de voeten van een ander persoon) wast en controleert.



Voetverzorging is belangrijk om allerlei problemen te helpen voorkomen. Mensen met lichamelijke aandoeningen zoals diabetes of een slechte bloedstroom kunnen zelfs het beste iedere dag aan voetverzorging doen.



Geef die tenen van jou wat liefde

Maak tijd voor een reguliere pedicure-afspraak. Maar als jij er de voorkeur aan geeft om het zelf te doen, zorg er dan voor dat je de nagel aanpast aan de teenvorm.



Hydrateren is wat telt!

Doe dit idealiter twee tot drie keer per week. Breng een vochtinbrengende crème aan na het douchen en voor het slapengaan. Draag hierbij katoenen sokken om deze vochtinbrengende crème goed te laten inzinken.



Pas op voor blaren

Het dagelijkse leven van een voet kan een hel zijn, dus is het kiezen van de juiste pasvorm van jouw schoen is essentieel. Uit een Amerikaans onderzoek bleek dat 32% van de vrouwen schoenen van verkeerde maat draagt, welke eelt, likdoorns en blaren kunnen veroorzaken...



Schoenen met hakjes

Denk goed na over hakken. Als je absoluut hakken moet dragen, loop er dan niet (teveel) in. Ga gewoon lekker zitten en zie er prachtig mee uit!



Houd die hiel zo laag mogelijk en kies voor een schoen met een enkelbandje om de voet op zijn plaats te houden. Het dragen van echt hoge hakken moet enkel voor speciale gelegenheden en evenementen zijn, dus niet een alledaagse ‘slijtage-slag’.



Nog wat extra voet bliss tips

Was je voeten vaak door ze elke dag in warm zeepwater te wassen, maar week ze niet, omdat dit de natuurlijke oliën van je huid kan vernietigen.



Droog jouw voeten grondig na het wassen, vooral tussen de tenen, waar zich anders schimmelinfecties kunnen ontwikkelen...



Koop ‘s middags schoenen. Je voeten zwellen namelijk naarmate de dag vordert en als jij schoenen in de middag gaat passen wanneer je voeten het grootst zijn, dan kan jij er zeker van zijn dat ze altijd comfortabel zullen zitten!



En als laatste dit

Regelmatige voet massage verbetert de bloedsomloop, stimuleert spieren, vermindert spanning en verlicht vaak pijn.



Jouw voeten werken elke dag heel hard voor je. ... Dus net als jouw nek, rug en schouders, kunnen jouw voeten alsook flink profiteren van een regelmatige en heerlijke voet vertroeteling.



Op goede voet leven

i-Mania weet wel wat goed voor jou is en wenst om die reden dan ook met jou altijd op goede voet te kunnen leven. Het levert daarom tal van heerlijk verzorgende voet producten. Oordeel zelf maar hoe fijn die unieke voet vriendelijke samenwerking met i-Mania kan zijn!



voet