Velen realiseren zich niet de kleine opwinding die het spelen met RC auto’s (RC = radiobestuurbaar) oplevert. In feite beschouwen velen ze eigenlijk als een stuk speelgoed voor kinderen, en om de een of andere reden zijn ze dat natuurlijk ook wel een beetje. 



Maar op het moment dat jij jouw kind om de afstandsbediening ervan vraagt, of je nu dertig of negentig bent, en zolang je een autoliefhebber bent... zul je zeker genieten van het plezier dat je krijgt als je met auto’s met een afstandsbediening speelt! 



Het zou kunnen zijn omdat we tijdens onze jeugd nooit de kans hebben gehad om met zo’n leuke radiobestuurbare auto van i-Mania te spelen als de kinderen van vandaag. Hoe dan ook, wat zijn de voordelen van het spelen met RC auto’s?



Het is gewoon leuk! 

De belangrijkste reden waarom je met dit type auto’s zou moeten spelen, is omdat ze gewoon leuk zijn. Er is niets zo bevredigend als het zien van deze kleine, krachtige auto die rap door de woonkamer, achtertuin of over de stoep raast terwijl je hem stuurt en deze controleert zoals jij dit wilt.



Wedstrijdjes 

Een RC auto geeft een kind de kans om op een veel gezondere manier te concurreren, en niet te vergeten op een soms heel opwindende manier. Een kind dat van radiobestuurbare auto’s houdt, zal graag met een familielid willen concurreren en in dit geval veel beter met hun auto willen racen dan de tegenstander van het gezin.



Socialiseren 

Het spelen met RC auto’s kan jouw kind zeker snel nieuwe vriendjes of vriendinnetjes opleveren. Radiobestuurbare auto’s zijn een leuke manier voor jouw kind om op deze wijze sociale vaardigheden te ontwikkelen. Plus tijdens het spelen met andere kinderen leert het hen ook om obstakels te ontwijken waar ze geen controle over hebben.



Interesse voor techniek vergroten 

Op het moment dat jouw kind met een RC auto speelt, ontwikkelen het zich langzaam en motiveert het een andere interesse. Misschien wil hij of zij in de toekomst graag een automonteur, autocoureur of misschien een ingenieur worden. 



Als je een RC auto met een benzinemotor zou bekijken, dan zal je al snel hetzelfde basisprincipe als die van de gewone auto ontdekken. Sommige scholen gebruiken zelfs RC auto’s als leerhulpmiddel.



Hand-tot-oog coördinatie 

Net als bij de welbekende videogames kunnen voertuigen met een afstandsbediening een speler helpen de oog-handcoördinatie te verbeteren. De mogelijke crashes zullen echter echt zijn... maar desondanks zal het spelen met een RC auto de reactietijd bij het besturen van deze ‘echte’ auto’s verbeteren. 



Een RC auto biedt een hoop plezier en afhankelijk van de leeftijd van het kind kunnen RC auto’s van i-Mania een geweldig leerproject zijn plus een kans bieden om allerlei vaardigheden op te bouwen die ook later prima gebruikt kunnen worden. Je hoeft het idee alleen maar even online via onze webshop aan het rollen brengen... 



RC Auto



Bronnen: genstattu