1Retourneren en annuleren
https://www.i-mania.be/skin/frontend/default/imania/images/logo-be.jpg

 

Winkelwagen:

0 items

RETOUR ZENDEN & ANNULEREN

Opdrachtgever heeft de verplichting bij aflevering van producten en/of diensten de zaken te onderzoeken of deze aan de overeenkomst beantwoorden. Eventuele klachten omtrent een door i-Mania geleverd product, dienen door de Opdrachtgever terstond aan i-Mania gemotiveerd binnen uiterlijk 2 maanden na aflevering per e-mail, dan wel schriftelijk te worden medegedeeld alvorens de bestelling retour gezonden wordt. In overleg tussen Opdrachtgever en i-Mania kan levering van het ontbrekende, herstel, vervanging of retourbetaling plaatsvinden. Bij overschrijding van de 2 maanden termijn vervalt het recht te reclameren. Na het verstrijken van bovengenoemde termijn wordt i-Mania geacht haar verplichtingen correct te zijn nagekomen, en wordt aangenomen dat de Opdrachtgever de zaken in goede orde heeft ontvangen, behoudens tegenbewijs door Opdrachtgever. Indien Opdrachtgever een product om welke reden dan ook niet wenst af te nemen, heeft Opdrachtgever het recht het product binnen 14 dagen na aflevering aan i-Mania, per  post te retourneren. (zie tevens de retourneringsprocedure die u per email op vraag dan ontvangt!)

  1. Binnen 14 dagen na aflevering ( zonder opgaaf van reden )

  2. Het artikel is onbeschadigd, ongebruikt en compleet:

  3. Let u op aub! Reparatieonderdelen (zoals bijv. voor een gsm/Tablet/pc/laptop) mogen na! installatie niet meer worden geretourneerd/is immers gebruikt.
  4. Garantiebewijs mag niet ingevuld zijn

  5. Retour kosten zijn voor de klant

  6. Retour formulier (RMA) kan hieronder gedownload worden

Download hier het RMA formulier

Retourlabel Uitprinten

LET OP! Retourkosten zijn voor de klant zelf. Indien er een defect product is, een verkeerd product is geleverd worden er geen retour kosten berekend.

Retour kosten worden op mindering gebracht op het terug te betalen bedrag.

Orders die met pakketpost zijn geleverd kan je via onderstaande link retour sturen. ( kosten voor het retoursturen kosten in Nederland € 5,95 en in België € 6,95 )

Download hier het Retourlabel

Orders die via brievenbus post zijn geleverd dienen ook met brievenbus post retour gestuurd worden. Wens je dat niet dan kan je dit via het postkantoor als pakket versturen.

 
 i-Mania aanvaardt retour gezonden zaken slechts wanneer deze zaken aan het door i-Mania op te geven adres worden afgeleverd indien mogelijk in de originele verpakking en in de staat waarin i-Mania deze zaken aan de Opdrachtgever afleverde. 

ANNULEREN

Annulereren binnen 30 dagen is mogelijk, echter wordt hier 10% voor berekend (aan Beslistklanten de commissie) cq. (met een minimum van € 1,50) in mindering gebracht op het totaalbedrag, dit i.v.m .de al gemaakte kosten voor oa. product/bank/betaalproviderskosten).

 

TERUGBETALING

Nadat jij aan ons bekend hebt gemaakt dat je je aankoop retourneert, storten wij het volledige aankoopbedrag zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen aan je terug.
Indien het product beschadigd aan ons teruggezonden wordt, kunnen wij hiervoor kosten in rekening brengen.
Heb je je gehele bestelling geretourneerd? Dan ontvang je ook de eventueel betaalde verzendkosten terug voor het versturen van het pakket van i-Mania naar jou. Je ontvangt het retourbedrag op de rekening binnen 14 dagen na ontvangst retouring.

 

DEFECTEN & GARANTIE

Is het product defect door u ontvangen, dan kunt u dit aangeven middels een e-mail naar klantenservice@i-mania.nl. Dit dient vooraf! aan de retour te worden overlegd voor een akkoord!Garantie op de producten zijn 6 maanden/mits correct gebruik klant.

Reparatieonderdelen:

Let u op aub!

Garantie vervalt indien: - Indien een product niet is getest voor installatie!- Indien product na installatie defect is! ( het product werkte immers voor installatie bij het testen )( mogelijk kunt u dit verhalen bij de installateur )- Indien product niet geplaatst is door een professionele installateurDe kabels en aansluitingen van kabels zijn zeer gevoelig voor breuk en beschadiging. 

Defect:
Artikel retour gekomen en getest:
Het is procedure dat alle artikelen welke retour komen, worden getest.
Wanneer bij het testen van een retour gestuurd artikel (volgens klant defect artikel)blijkt dat het defect is ontstaan door onjuist/incorrect gebruik consument/klant, wordt er geen vervangend artikel toegezonden.
Hetzelfde artikel wordt dan op kosten van de consument weer retour gestuurd, Klant dient dan eerst de verzendkosten bij te betalen.
Tevens wanneer het artikel wel werkend is bevonden, dus niet defect, geldt dezelfde bovenstaande procedure.

Vervangend artikel:

Het is standaard procedure dat wanneer een artikel defect (bij juist gebruik klant) blijkt te zijn er een vervangend artikel wordt toegezonden.
Levertijd hiervan is afhankelijk van voorraad.