De zomer is voor veel kinderen de meest magische tijd van het jaar. Er is immers geen school! In plaats daarvan zijn er vele lange, luie dagen vol vrienden, zwembaden en avontuurlijk plezier. Maar zoals alles in het leven, komt er aan elk seizoen een einde. Om zo plaats te maken voor het volgende. 



Weer terug naar school gaan moet voor de meeste kinderen bijzonder interessant zijn. Ze leren er niet alleen nieuwe vakken, maar leren er ook nieuwe vaardigheden, waaronder sociale vaardigheden. Al deze vaardigheden en kennis die ze op school leren, zullen ze in hun latere leven helpen als ze aan het werk gaan. Of andere belangrijke taken uit moeten of willen voeren.



Een terug naar school feestje organiseren 

Geen enkele andere actie trapt een nieuw seizoen beter af dan een fijn feestje te bouwen. Kom samen met alle schoolkinderen die je kent en maak een uitnodigingslijst. Laat ze de uitnodigingen in een schoolthema regelen die met de hand is gemaakt. En versier je huis met creatieve ideeën verbonden aan een schoolthema.



En dan is het echt weer schooltijd 

De kinderen voelen zich waarschijnlijk opgewonden en misschien ook een beetje verdrietig omdat de zomer voorbij is. Sommige kinderen voelen zich nerveus of een beetje bang op de eerste schooldag. Dit vanwege allerlei nieuwe dingen: nieuwe leraren, nieuwe vrienden en misschien zelfs een nieuwe school. 



Op de allereerste schooldag kennen de kinderen misschien al veel andere kinderen in de klas. Maar het is zonder meer een geweldige dag om een nieuwe vriend of vriendin te maken, dus moet er zowel hallo tegen de kinderen gezegd worden die men al kent en nieuwe die nog niet bekend zijn. Degenen die de eerste stap zetten zullen blij zijn dat ze het gedaan hebben, en de nieuwe vrienden zullen dat ook zijn!



Goed voorbereid op de eerste dag zijn 

Vrienden zien die men al een tijdje niet meer gezien hebt, kan deze eerste dag bijzonder goed maken. Je kunt zo’n dag ook wat specialer maken door een outfit te dragen die je echt bijzonder leuk vindt. Zoals een geweldig t-shirt dat jij in je vakantie had gekregen. 



Het kan je daarnaast een goed gevoel geven om goed voorbereid te zijn en alle school benodigdheden te hebben die je maar nodig hebt. Sommige scholen verspreiden daarvan een lijstje voordat het jaar begint. Zodat je het schrijfgerei, papier en wat je nog maar meer nodig hebt alvast kunt inslaan.



Het kan allemaal bijzonder leuk zijn! 

Misschien wil je het niet direct toegeven, maar school kan zeer leuk zijn! Nieuwe dingen leren is leuk. Nieuwe ideeën ontdekken is leuk. Succesvol in je lessen slagen is leuk. En uitblinken in al je buitenschoolse activiteiten is ook leuk! Zelfs een schoollunch samen met je vrienden eten is leuk. 



Als het allemaal gezegd en gedaan is, rond je jouw school vaak met veel goede herinneringen af. Fijne positieve gedachten aan de leuke tijd die je op school hebt gehad. 



Bronnen: o.a. allprodad, kidshealth & getschooled

SCHOOL