Halloween is absoluut de griezeligste tijd van het jaar, wanneer kinderen, volwassenen en huisdieren zich schrikbarend voor Halloween kunnen verkleden en hier tevens traktaties van hun buren of andere ‘slachtoffers’ voor kunnen krijgen.



Van superheld tot spoken 

De superheld is volgens een onderzoek het belangrijkste haloween kostuum voor een kind, de heks of tovenaar voor een volwassene, en jawel... een pompoen kostuum voor de kat thuis! 



En uit dit onderzoek bleek eveneens dat 4 procent van de ondervraagden echt in vampieren geloofden, 19 procent gelooft absoluut in toverspreuken plus hekserij, en maar liefst 34% denkt dat spoken of geesten echt bestaan!



Vampiers en andere uitzuigers

Er zijn overal bloedzuigende vampiers met Halloween te zien. De symboliek van vampiers wordt al eeuwenlang gedebatteerd. Er gaan recent zelfs theorieën de rondte dat deze bloedzuigers projecties van een adolescente (vrouwelijke) fantasie zijn. 



Want vrouwen zijn immers voorgeprogrammeerd om op mannen te reageren die de beste kansen bieden om met succes kinderen te verwekken en deze groot te brengen. Vampiers worden vaak als lang en knap afgebeeld, een combinatie die op goede genen en hoge testosteronniveaus wijst, en dus op analytische vaardigheid, directheid en besluitvaardigheid.



Vampiers gaan allemaal over belastingen, meldde een nieuwsschrijver aan de andere kant. Want de grootste vampierpopulatie van ons allemaal zit in de regeringen van ineengedoken. Dit zijn meestal Dracula’s van de demonische soort, die allemaal het levensbloed uit ons zuigen. Ofwel onze hard verdiende centen... 



De groeiende populatiteit van heksen

Onze fascinatie voor heksen heeft de hekserij al lang als een misdaad waarop de doodstraf staat overtroffen. Ze zijn nu een culturele obsessie en de tv-series van de ‘Chilling Adventures of Sabrina’ en ‘A Discovery of Witches’ bewijzen dit ook wel een beetje! 



Hekserij is dan ook zo’n oude magische ambacht dat de exacte oorsprong ervan moeilijk te achterhalen is. Het is alsmede moeilijk om te bepalen wat het precies inhoudt, omdat er zoveel culturele en historische verschillen zijn tussen hoe een heks gedefinieerd wordt. 



Van Wicca in het Westen tot Bruja in Amerika, tot Djambe in sommige Afrikaanse landen, er zijn nog steeds praktiserende heksen over de hele wereld en de traditie groeit opnieuw in populariteit onder de jongeren. Tijdens het Halloween feest zie je ze echter nog veel meer los rondlopen!



De kwaadachtige, soms zwarte katten 

Katten zijn niet alleen arrogant en heel manipulatief, maar zijn eveneens de favoriete huisdieren van heksen! Iedereen kent dan ook natuurlijk wel de heks + bezemsteel + zwarte kat combo. 



Volgens sommige mensen zijn katten ook geen lieve pluizige haarballen, maar zijn het soms moordende plus kwaadaardige monsters! Daarom zijn katten alsook het favoriete huisdier van kwaadaardige schurken. 



De tussenconclusie van dit alles moet dan ook zijn: blijf uit de buurt van katten! En dan zeker die zwarte katten... ook al zitten ze nog zo lief verpakt in een schattig pompoen kostuum!



Een beetje spookachtig maar monsterlijk goed! 

Ach, waar zit ik ook over in, want ook al is het Halloween feest een beetje spookachtig... het is alsook fantastisch leuk om je te verkleden en anderen schrikbarend verkleed te zien om zo gewoon een fijne griezeltijd te beleven! 



Plus als je voor Halloween de juiste decoraties voor binnen en buiten bij i-Mania aanschaft, zoals rekwisieten, muurstickers, spooklichten, spinnenwebben, skeletten en nog veel meer, dan komt het allemaal monsterlijk goed! 



HALLOWEEN



Bronnen: o.a. questionpro, theatlantic, theguardian & scmp