Het is heel simpel: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Humor is dan ook verreweg de belangrijkste activiteit van het menselijk brein. Een activiteit waar jij graag je dag mee wilt beginnen en het liefst ook weer meer eindigt. 



Dus begin ook elke dag met een glimlach en stop daarna met al je duistere gedachten. Een lekker koffie in je lievelingsmok kan je daar bij helpen. Want onderzoek suggereert dat koffie de afgifte van de neurotransmitter dopamine in de hersenen stimuleert.



Het ontvonken van geluk 

Iets wat leidt tot het ontvonken van geluk wanneer we een kopje koffie drinken. Veel mensen drinken om dezelfde reden ook graag koffie met vrienden als een ideale manier om te ontspannen, bij te praten en te socializen. 



Een ander onderzoek heeft aangetoond dat mensen zich ook gelukkiger voelen wanneer ze met anderen omgaan en dat gelukkige mensen daarbij nog meer met anderen omgaan! Noem het maar een kettingreactie van geluksgevoelentjes.



Een kortstondig geluksgevoel 

En vreemd genoeg stroomt dat ook een kortstondig geluksgevoel door je wanneer je chocolade eet of drinkt, want ook dan komt er een beetje endorfine vrij! 



En dan is er uiteraard thee: thee heeft een aminozuur waarvan is aangetoond dat het jouw stress vermindert. Want als je theanine met caffeine combineert, dan helpt dit zowel je hersenactiviteit als je humeur te stimuleren. Het is deze unieke boost in je stemming en hersenactiviteit die jouw een gevoel van ontspanning en welzijn geeft dat enkel thee kan bieden!



Een intens gevoel van blijdschap 

Een beetje geluk of een fijn gevoel is dan ook wel heel snel met dit soort stofjes op te wekken. Endorfine werkt immers pijnverzachtend en dopamine veroorzaakt volgens de geleerden een snel en intens gevoel van blijdschap. En er is ook nog de geluksstof oxytocine, dat onder andere als een zeer aangenaam gevoel vrijkomt wanneer mensen met elkaar knuffelen! 



En als je dan toch ‘s ochtends, of op een ander tijdstip. een aangenaam goedje in jouw i-Mania mok schenkt. Onthoud dan goed: denk positieve gedachten.



Ontspanning en geluk creëren 

Want wanneer je meer positieve gedachten aan jezelf toevoegt, dan zullen je hersenen ook een ontspanning ervaren en geluk creëren. Door jezelf te trainen om negatieve gedachten te volgen of met positieve te negeren, zul jij je positieve/negatieve gedachtenverhouding prettig verbeteren en uiteindelijk gelukkiger zijn.



Je positief op weg helpen 

Leuke quotes lezen en onthouden helpt natuurlijk ook. We noemen er hier dan ook maar even een paar op om je posititief op weg te helpen voor als je op je werk bent. Of gewoon lekker thuis in je luie stoel zit: 



Deze ochtend heeft weer bevestigd wat ik al langer wist: ik ben beter in vakantie dan in werken 



Ik heb geen 9 tot 5 mentaliteit, maar eerder van 10 tot 3... 



Natuurlijk praat ik tegen mezelf. Ik heb soms advies van een expert nodig 



Werken is leuk, maar het moet geen gewoonte worden 



Niemand is onmisbaar tot je een dag vrij wil 



Als piraat bereik je meer dan wanneer je bij de marine gaat 



Niemand is nutteloos. Je kunt altijd nog dienen als slecht voorbeeld



Je dag flink opfleuren 

Nou kom op: neem ook een slokje uit je mok van geluk! Het zal ook jouw dag flink opfleuren!



Bronnen: brainyquote, energizeme, verywellmind, google

 

COFFEE