De wereld ontwaakt ieder jaar weer aangenaam in de lente. Na de wintermaanden die vooral grijs, koud en te stil zijn geweest, zijn er nu plotseling meer positieve beelden, geluiden, geuren en smaken die uit de natuurlijke wereld losbarsten. En die uitnodigen ons allemaal uit tot actie, inspiratie en toewijding aan een nieuwe start in ieder van ons! 



Dit seizoen staat volop in het teken van wedergeboorte en groei, dus het is de perfecte tijd om fris met nieuwe hoop te beginnen.



De positieve eigenschap van hoop 

Het is ò zo gemakkelijk om het gevoel van een lentedag koppelen aan de positieve eigenschap van hoop te koppelen. Want elk zaadje dat we in de aarde stoppen, is immers gekoppeld aan de hoopvolle wens dat het ontkiemt, wortelt en groeit. 



Elke bloembol die we daarom in de afgelopen herfst hebben geplant, wordt opgezocht en gevierd als deze door de grond omhoog prikt. En elke keer dat we naar buiten gaan, omgeven door het gezang van tjilpende vogels, dan horen we ook de hoop die ze van hun winterverblijf hebben meegebracht. En die ons naar de fijne warme maanden leidt die voor ons liggen. 



Hieronder vind je enkele manieren om de positieve, hoopvolle aard van de lente volop te omarmen:



Geef je huis een grondige voorjaars schoonmaakbeurt 

Doe alle dingen weg die jou niet langer meer vreugde schenken. Want door je oude kleren en keukenspullen te doneren, of onnodige papieren te versnipperen, voel jij je heerlijk opgeruimd. En ben je er ook klaar voor wat er in de komende maanden staat te gebeuren.



Open de ramen 

Visualiseer je eens al die frisse lucht die nu door je huis en longen stroomt. Stel je voor dat het die vervelende stoffige stilte van het gezellige winterseizoen wegvaagt.



Beweeg meer! 

Maak een heerlijke wandeling in het bos, of gewoon een blokje om in een park bij jou in de buurt. Adem diep en geniet van het ultieme verkwikkende gevoel dat de lentelucht met zich meebrengt.



Ga ‘op zoek naar de lente’ 

Doe dit optimaal door aandachtig in de tuin of een plaatselijk park te gluren om te zien hoe alle krokussen, tulpen en narcissen opkomen. Of de bladknoppen die aan de bomen erboven ontpoppen. 



Met elke dag die er aan jou voorbijgaat, elke voedende regenbui, elke ontwakende schittering van het  groen in de natuur, elk rijpende stuk lentefruit (en groente), laten we het grote positieve gevoel van de lente subliem over ons heen stromen. Een gevoel die onze persoonlijke blik, ons humeur en ons activiteitenniveau volop verbetert. Want zoals de dichter Alexander Pope ooit zei: “Hoop ontspringt eeuwig”. Ja precies, we hebben het hier natuurlijk ook over de lente! 



Lente



Bron: o.a. guideposts