Er zijn personen die op ieder moment nog graag willen discussiëren over wat nou de populairste sport ter wereld is. De meeste individuen zullen wellicht beweren dat zwemmen of volleybal de meest populaire sport is. 



Degenen die argumenten voor die sporten proberen te maken, zullen echter al vlot fel tegengewerkt worden door alle fans van het voetbal. Voetbal is wereldwijd dan ook een sport dat bijna elk persoon op de planeet met elkaar verbindt. 

Hier is een stapeltje met redenen waarom voetbal de beste sport ter wereld is:



Passie rondom de sport 

Waar je ook naar een voetbalwedstrijd kijkt, is er één ding dat nooit verandert. En dat ene ding is de passie die iedereen rondom het voetbalspel heeft. In welk deel van de wereld jij je ook bevindt, blijft de passie voor de sport hetzelfde.

 



Dezelfde passie die je overal binnen in huizen ziet, is tevens te zien in stadions wereldwijd. Geen enkele andere sport ter wereld kan de passie tijdens wedstrijden en in de week voorafgaand aan elke wedstrijd elke week in het wereldvoetbal evenaren.



Rivaliteit in de wedstrijden 

Eén van de beste momenten tijdens ieder voetbalseizoen is wanneer twee bittere rivalen het tegen elkaar moeten opnemen. Deze rivaliteit voegt niet alleen intriges toe aan de opbouw van elke wedstrijd, maar draagt ​​ook bij aan het spel op het veld. 



In elke rivaliteitswedstrijd die in het wereldvoetbal wordt gespeeld, wordt de impulsen van de spelers van beide clubs dan ook boven hun normale niveau gebracht.



Geen leeftijdsgrens 

In het voetbal zijn er geen leeftijdsvereisten voor spelers om het veld te betreden. Zodra een club denkt dat een speler er klaar voor is om in het eerste elftal te voetballen, gooien ze die speler al vlot het speelveld op. 



Zo debuteerden er al talloze 17-jarige getalenteerde voetballers die met diverse spectaculaire optredens veel indruk op hun fans maakten.



De transfer waanzin 

Twee keer per jaar komt de waanzin van de transferperiode naar de voorgrond in de voetbalwereld, waarbij de meest lucratieve deals in de transferperiode van het geld komt dat clubs hun medeclubs bij het kopen van een speler verstrekken.

De volatiliteit van de managerpositie 



De positie van manager in de voetbalwereld is één van de moeilijkste banen van alle sporten om vast te houden. Niet veel managers houden het meer dan drie seizoenen bij één club uit vanwege de grote druk en wensen van clubeigenaren. 



De Spaanse krachtpatser Real Madrid heeft bijvoorbeeld sinds de eeuwwisseling al meer dan 11 managers gehad. In een soort ‘wat heb jij de laatste tijd voor mij gedaan’ business zijn het niet de spelers die vlot hun baan verliezen als een club niet wint, maar het is de manager...



Het WK is het populairste toernooi ter wereld! 

Eén van de grootste redenen waarom voetbal zo populair over de hele wereld is, is de FIFA World Cup. Het WK is het populairste sportevenement ter wereld. Het is een showcase voor ‘s werelds beste voetbaltalenten. 



Talenten zoals Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar waren volop te zien tijdens de afgelopen toernooien. Maar met nog veel meer grote sterren op het scherm en letterlijk de gehele wereld die toekijkt, zal alsook het komende WK opnieuw bewijzen dat voetbal de populairste sport ter wereld is! Die titel zal deze sport waarschijnlijk nooit meer afgenomen worden.



De Euro 2020 

Tot dan hebben we gelukkig de Euro 2020, de Europese voetbalkampioenschap, alwaar er ook vele grote voetbalsterren zichtbaar zijn en waarbij dit toernooi in mini-formaat bijna net zoveel teweeg brengt als het WK. In Europa wel te verstaan... het continent waar het voetbal (of Football) ook officieel vandaan komt! Iets wat ook niet te betwisten is! 



Voetbal



Bron: bleacherreport