We houden allemaal flink van onze hond en willen deze waar mogelijk lekker verwennen. Maar wist je dat het verwennen van je lievelingshuisdier ook gedaan kan worden zonder jouw budget te overschrijden? 



Er zijn immers veel betaalbare manieren waarop we onze geliefde harige viervoeter geweldig kunnen laten weten dat het erg speciaal voor ons is. 



Bekijk daarom de volgende ideeën voor het verwennen van je hond. Die jou niet veel kosten, maar wel perfect zijn om je huisdier geliefd en speciaal te laten voelen.



Investeer in een comfortabel hondenbed of mand 

Een comfortabel bed of mand is een prachtig item voor elk huisdier. Het is per slot van rekening een veilige plek waar het aangenaam kan rusten, slapen of gewoon lekker relaxed kan zitten. 



Investeer in dit geval in een bed dat jouw huisdier met zijn kussen voldoende ondersteuning zal geven. Zorg er bovendien voor dat de hondenmand of mat ook gemakkelijk te wassen is. Want al maakt je hond het zelf vies. Jouw huisdier houdt echt wel van een schoon bed!



Voed je hond goed 

Hoogwaardig voer voor jouw hond kost misschien iets meer dan de goedkopere alternatieven. Maar de voeding is dan ook veel beter. Door je hond dagelijks een gezonde voeding te geven, kun je direct al een aantal vervelende gezondheidsproblemen voorkomen. 



Het zorgt er daarnaast voor dat het zich prettig energiek voelt, dus niet lusteloos. Jouw viervoeter verdient het gewoon om dagelijks met geweldige voeding verwend te worden die zijn of haar goede gezondheid bevordert.



Bied gezonde lekkernijen of hapjes aan 

Het is altijd leuk om je blaffer met heerlijke lekkernijen te belonen. Het is opwindend voor je doggie om op verschillende momenten kleine hapjes te ontvangen.



Er zijn veel gezonde opties voor huisdiertraktaties te krijgen. Als je hier voor je speciale beestje regelmatig wat van bij de hand hebt, dan laat jij het weten dat het geliefd zijn.



Breng quality time met jouw huisdier door 

Er bestaat geen vervanging voor al jouw tijd, aandacht en genegenheid. Zoveel mogelijk quality time met je hond doorbrengen is zonder twijfel één van de beste manieren waarop jij deze kunt verwennen. 

Je moet hiervoor van tijd tot tijd redelijk wat tijd vrij voor maken. Zodat ze mentaal en fysiek lekker gezond kunnen blijven.



Plan speciale activiteiten 

De meeste honden hebben speciale activiteiten waar ze behoorlijk van houden. Denk hierbij aan een lange wandeling op een nieuwe plek maken. Tot het spelen in een heus hondenpark of het ravotten met hondenspeelgoed



Houd je huisdier daarom ook gezond en gelukkig met allerlei leuke, geplande en plezierige activiteiten. Deze voegen gegarandeerd een extra portie stimulatie en opwinding toe aan de gebruikelijke routine van je woeffie.



Houd hun lichaamsverzorging goed bij 

Een schone, goed verzorgde hond is absoluut een gelukkig huisdier. Het is om deze reden altijd een goed idee om in speciale verzorgingsdiensten voor je hond te investeren. 



Zelfs zoiets eenvoudigs als een gewoon bad door een getrainde professional. Kan een enorm verschil maken in de conditie van de vacht van je huisdier. Deze speciale en unieke verzorging extraatjes zorgen gewoon voor een perfecte finishing touch.



De verwennerij van je speciale metgezel 

Er zijn zeer veel manieren om je hond te verwennen die niet echt duur hoeven te zijn. Jouw viervoeter geeft zoveel aan jou. Dus is het daarom ook niet fijn om het zo vaak mogelijk te kunnen vertroetelen. 



HOND

Bron: luckydawgsalongrooming