De mobiele telefoon gigant Huawei wijst zijn gebruikers in Duitsland op een app genaamd AppSuche, waarmee de bezitters van één van de laatste Huawei smartphones toch nog populaire apps kunnen downloaden zonder de Play Store te hoeven gebruiken.



De allernieuwste Huawei mobieltjes beschikken namelijk niet over Play Store of andere Google apps, aangezien de twee bedrijven geen zaken met elkaar mogen doen vanwege een handelsverbod van de Verenigde Staten.



AppSuche

AppSuche is in Duitsland verkrijgbaar in de eigen app store van Huawei, de AppGallery, maar is alsook te downloaden vanaf een website in Nederland of België. Dit is de link die je hiervoor gebruiken kan: https://bit.ly/3bfcmx7



De app zoekt in andere bronnen, zoals de website van de ontwikkelaar, naar de mogelijkheid om toch nog apps te kunnen installeren. Op deze manier zijn onder andere de populaire apps van Facebook, waaronder Instagram en WhatsApp, plus die van Google terug te vinden.



Google services

In Nederland heeft Huawei onlangs de Mate 30 Pro uitgebracht zonder Google services. De Mate Xs, een 5G-telefoon met een 8 inch opvouwbaar scherm en Full View Display, die met hetzelfde probleem zit zal in april arriveren. Op beide smartphones kunnen gebruikers apps downloaden uit de app store AppGallery, maar veel populaire apps zijn daar niet in terug te vinden.



Het is onduidelijk of AppSuche door Huawei zelf is uitgebracht. Het bedrijf spreekt met Duitse klanten over ‘services van derden, zoals AppSuche, die jou naar andere apps kunnen verwijzen’. De app wordt echter zonder deze vermelding op de Duitse Huawei website aangeboden.



Een woordvoerder van Huawei Nederland kon afgelopen zaterdagmiddag niet veel meer duidelijkheid over deze situatie verstrekken.



Meer aanbod apps

Zeker is echter wel dat Huawei met AppSearch het aanbod aan apps wenst uit te breiden. De dienst maakt het gemakkelijker om populaire apps zoals Telegram, Spotify of zo te vinden. Deze applicatie zoekt in onder meer de volgende bronnen naar apps die geschikt zijn voor de Huawei smartphones:



Amazon App Store / APKMirror / APKMonk / APKPure / Huawei AppGallery / De officiële website van de app (indien beschikbaar).



AppSuche biedt zelf geen directe downloads aan, maar stuurt je naar de pagina of dienst waar jij dat wel kan doen. In veel gevallen download je vervolgens een APK bestand, dat je handmatig op jouw Android smartphone kan installeren.



Google raadt deze manier van installeren van apps overigens af omdat je de mogelijkheid hebt om daarmee tevens malware te kunnen installeren. Dus alhoewel de sites waarnaar Huawei linkt, bekend staan als betrouwbare plaatsen om apps te downloaden, is er toch altijd nog een beetje voorzichtigheid geboden.



i-Mania hoopt met dit fijne nieuws diverse (toekomstige) Huawei smartphone gebruikers niet alleen een stuk geruster te maken, maar vooral veel gelukkiger!



Huawei