Karaoke: je houdt ervan of je haat het. Of doet het je gewoon helemaal niets... Sommige mensen vinden het echt leuk om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Enkele personen kunnen echt wel mooi zingen. En anderen vinden het fijn om in een groep liedjes te zingen, omdat iedereen dit dan doet.



Maar waarom is karaoke zo populair? Omdat het een gevoel van samenzijn opbouwt door middel van een gemeenschappelijke ervaring, deels gebaseerd op de algemene kennis van (populaire) liedjes.



De toegenomen populariteit van kleinere ‘privé’ karaoke kamertjes of karaoke apparatuur thuis benadrukt dat mensen aan karaoke doen om prettig contact te maken met al hun vrienden, dus niet echt om te pronken met hun vocale vaardigheden.



Karaoke heeft echt niet iets te maken met verlegenheid of angst. Het heeft meer te maken met de juiste liedkeuze, of zoals Simon Cowell het zegt: Met het juiste nummer kan je geweldig klinken of zelfs een hele menigte om je vinger winden, zelfs als je wellicht af en toe een beetje verschrikkelijk klinkt!



Dus leg de huiskamer of zaal plat met een goed muzieknummer, of te wel ‘get Karaok-ed away’ met één van deze onderstaande liedjes. En eh, die zijn zelfs voor personen die denken dat ze niet kunnen zingen!



‘Yellow Submarine’ van The Beatles. Heb je een heel middelmatige zangstem? Geen probleem hoor want dat had Ringo Starr ook, maar dat weerhield hem er niet van om één van de meest grappige Beatles nummers ooit te zingen. Plus er is een bonus: Iedereen zingt wel mee met het refrein.



‘Tom’s Diner’ van Suzanne Vega. Als je een verlegen, vibrato-loze stem hebt, dan zal dit een goede match zijn voor een hypnotiserende throwback. En als je het toch een beetje verprutst, vergezel het dan met wat vrolijke danspasjes, zoals de mannen in de video het ook al deden.



‘I Love Rock ‘n’ Roll’ van Joan Jett. Als je net zo graag een beetje zingt als gromt en lichtjes schreeuwt, dan doet dit nummer van Joan Jett wel de deur royaal voor jou open naar wat badass karaoke glorie. Vooral als iedereen me je gaat meezingen!



‘Achy Breaky Heart’ van Billy Ray Cyrus. Doe het zoals Billy dat doet en zing gewoon heerlijk super laag met een lekkere lichte ‘twang’. Alles is onder controle.



‘I’m Too Sexy’ van Right Said Fred. Dit opzwepende nummer bestaat bijna alleen maar uit praten. De vele herhalingen erin maken het alsook gemakkelijk om het tot het einde vol te houden.



‘Wannabe’ van de Spice Girls. Om het op een begrijpelijke manier uit te leggen: als ‘Ginger Spice’ het kan zingen en er een groot succes van kan maken, dan kan jij dat ook!



‘Hey Jude’ van The Beatles. Dit is nog een Beatles nummer waar iedereen vanaf het begin mee aan de slag kan gaan en die flink wat druk van jouw vocale vaardigheden afneemt. Zelfs solo kan jij hier goed mee scoren en het is alsook een langzaam nummer waardoor jij kan handelen alsof je weet wat je doet...



‘Say My Name’ van Destiny’s Child. Dit wordt natuurlijk het beste gezongen met al jouw vriendinnen paraat. Het is een verrassend eenvoudig nummer om te klaren. Het bestaat 80% uit praatzang. Dus als jij jouw ding kan doen op een melodie van Destiny’s Child, dan ben je al snel lachend een topper!



‘Mamma Mia’ van ABBA. Als laatste noemen we dit doeltreffende maar simpele karaoke nummer. Dit leuke meezing deuntje is makkelijk door de microfoon te zingen. Plus bovendien zal iedereen van jou houden vanwege deze fantastische muziekkeuze. Oh mijn schat, je bent een echte winnaar!



Oh mama Mia here we go again: Laten we dus lekker met z’n allen heel veel plezier beleven aan een gezellig karaoke avondje. Natuurlijk voordelig gesponsord door i-Mania om die geld-bewuste critici snel de mond te snoeren!



https://www.i-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=karaoke



Bevat karaoke-star weetjes van snaphop.com & hellogiggles.com