Jewelry of sieraden hebben altijd een vitale rol gespeeld in de geschiedenis van de mensheid. In feite is de handeling van het versieren van het lichaam met allerlei verschillende ornamenten één van de vroegste ontwikkelingen in de menselijke geschiedenis.



En of het nu om stukjes van schelpen gaat of een oogverblindende diamanten pronkstuk: wij hebben altijd wel een manier gevonden om de schoonheid van deze natuurlijke geschenken te waarderen.



Als jij, net zoals zoals wij, een liefhebber van sieraden bent dan zijn hier een aantal leuke feiten over jewelry die jouw verbeelding zeker zullen prikkelen!



De oudste sieraden

De oudste bekende juwelen dateren van ongeveer 100.000 jaar geleden. Je vraagt je misschien af wat deze waren. Misschien prachtige edelstenen of diamanten? In werkelijkheid zijn de oudste sieraden die ooit zijn gevonden eenvoudigweg een aantal kralen gemaakt van schelpen. Deze organische kralen hadden waarschijnlijk decoratieve en symbolische doeleinden.



De eerste diamant

In India werd in de 4e eeuw de allereerste diamant gevonden. Ze werden al snel zeer gewaardeerd als jewelry vanwege hun verbazingwekkende duurzaamheid en glans. Tot de 18e eeuw dachten mensen dat India de enige bron van diamanten was, maar toen in 1866 in Zuid-Afrika een diamant van meer dan 21 karaat werd gevonden, groeide dat land uit tot één van de toonaangevende diamantleveranciers.



De eerste verlovingsring

We zijn in het Westen zo gewend aan het idee van verlovingsringen dat het vreemd lijkt om te denken aan een tijd waarin deze traditie niet bestond. Nou, het was ook niet een traditie, totdat de romantische Maximiliaan van Oostenrijk zijn geliefde Maria van Bourgondië in 1477 een ring gaf als een belofte voor hun aanstaande bruilof. Tot op vandaag zijn al die verlovingsringen een miljardenindustrie.



Parels zijn bijna altijd gekweekt

Parels zijn de enige edelstenen die van een levend dier afkomstig zijn. Het is dus een organische edelsteen.



In het begin van de 20e eeuw begon het proces van het kweken van parels op commerciële basis. Hierdoor waren parels voor iedereen gemakkelijk toegankelijk. Zelfs vandaag zijn bijna alle parels die je op de jewelry markt vindt gekweekte parels.



Platinum is zeldzaam

Platina is veel zeldzamer dan alle andere edele metalen, met een jaarlijkse opbrengst die 15 keer minder is dan die van goud en 100 keer minder dan die van zilver. Er wordt zelfs gezegd dat alle platina die in elke mijn gedelft wordt zou passen in een gemiddelde Europese woonkamer!



De wedergeboorte van ‘vintage’

Jewelry heeft de neiging om snel in en uit de mode te geraken. De prachtige ontwerpen uit de Victoriaanse, Edwardiaanse, Georgische, Art Deco en Art Nouveau periode zijn tegenwoordig echter enorm in trek en uiterst populair (en dan vooral bij verlovingsringen). Dit laat zien dat een goed ontworpen sieraad een klassieker is en nooit echt uit de mode zal raken!



Ben jij ook op zoek naar betaalbare en modieuze jewelry. Hier bij i-Mania hebben we allerlei leuke sieraden om jou vrolijk of chique te bedekken.



https://www.i-mania.be/health-beauty/jewelry



Naar een idee van jewelryshoppingguide.com