Retrogaming, ook wel bekend als klassiek gamen of old school gaming, is het spelen van oudere type videogames in de hedendaagse moderne tijd. Retro spellen zijn over het algemeen de games die populair waren tussen 1970 tot 2000 en kunnen videogames bevatten van de 1e tot de 6e generatie videogameconsoles.



Misschien begon de gehele videogame ervaring voor de meeste personen met Pong, het tennisspel achtige TV-spel die reeds in de jaren zeventig veel mensen voor de buis bezig hield. Het is dan ook algemeen erkend en het wordt bijna universeel beschouwd als het eerste videospel dat beschikbaar was.



De super populaire Atari 2600 bracht niet alleen de arcade klassiekers als Pac-Man en Space Invaders in huis, maar tevens Missile Command en Frogger. In Nederland had Philips succes met het vergelijkbare Videopac systeem.



Na deze eerste generatie video consoles brandde de TV game koorts pas echt goed wereldwijd los via de 8 en 16 bit Nintendo Entertainment Systemen (NES en SNES), plus de tegenhangers ervan van Sega: het Sega Master systeem en de MegaDrive.



Wie groeide er nou niet op met Super Mario Bros, Donkey Kong Country, Tetris, Sonic de Hedgehog of Mortal Combat. Het is daarom geen verrassing dat het retro gaming fenomeen de afgelopen jaren zo enorm gegroeid is.



Nostalgie speelt een belangrijke rol in wat mensen motiveert om retro of vintage games te spelen. De meerderheid van de gamers heeft namelijk heel goede herinneringen aan het spelen van dit soort games in hun kindertijd.



In feite zijn de verbonden emotionele ervaringen hierbij vaak krachtiger dan de belevenissen met het eigenlijke spel zelf. De opwinding van het krijgen van een spel of console als een geschenk op bijvoorbeeld kerstochtend, dat was voor een kind net zoiets als het winnen van de loterij!



Die vroege herinneringen aan je eerste gameconsole en de bijbehorende spellen in je jeugd zijn blijvend, aangezien jij nooit de opwinding, frustratie of vreugde van het spelen van deze videogames vergeet.



Met een retro classic mini video game console van i-Mania.be kan je deze gelukkige momenten van jouw jeugd weer herbeleven en opnieuw koesteren. Al was het alleen omdat het leuk is om je weer kind te voelen.



Er zit eenvoud en schoonheid in al die klassieke videospellen. Wellicht was het zelfs die nostalgie ervan die je er nu toe bewoog om er op het internet naar op zoek te gaan. Misschien bracht dit jou zelfs naar deze webpagina.



Maak het innerlijke kind in jou wederom vreugdevol los via zo’n retro classic mini video game console met veel ingebouwde spellen van i-Mania.be



https://www.i-mania.be/catalogsearch/result/?cat=0&q=retro+classic+mini+game