Voor wie het nog niet wist: i-Mania crossbody tassen behoren tot de meest praktische handtassen. Ze zijn immers comfortabel om te dragen en verdelen het gewicht van de tas over beide zijden van je lichaam. Ze verijdelen zo ook handig de dieven die graag je tas willen pakken!



Om handig je handen vrij te houden 

Crossbody tassen stellen je daarnaast handig in staat om je handen vrij te houden om bijvoorbeeld een kinderwagen te pushen of boodschappentassen te dragen. Ze zijn vooral handig tijdens het reizen. Crossbody tassen zijn per slot van rekening perfect voor dagenlang door een stad te dwalen, wanneer je enkel het hoogstnodige met je mee wilt dragen.



Om geen pijnlijke schouder te krijgen 

Je crossbody tas blijft ook altijd dicht bij je, je eindigt de dag niet met een pijnlijke schouder en je kunt je (smartphone) camera gebruiken of op Google Maps kijken zonder dat jij eerst je tas ergens moet neerzetten. Naast al deze praktische voordelen zien de crossbodytassen er bovendien behoorlijk chique en verzorgd uit!



Hoe een crossbodytas te dragen 

Als jij niet echt zeker weet hoe je een crossbody tas moet dragen, dan zijn er hier 5 tips voor een maximaal comfort en functionaliteit. 



Kies de juiste maat. Crossbody tassen zijn in alle maten verkrijgbaar. Dus het is belangrijk om er eentje te kiezen die bij je past. Als jij bijvoorbeeld van plan bent om veel dingen mee te nemen, kies dan voor een grotere tas. Maar als je slechts een paar spullen mee hoeft te nemen, dan volstaat een kleinere tas. 



Kies de juiste bandlengte. Crossbody tassen worden met verstelbare banden geleverd. Zodat jij ze prima op de lengte kunt dragen die voor jou het meest comfortabel is. Ga bij een meer casual look voor een kortere riem die net boven je middel valt. Of kies voor een meer formele look door voor een langere riem te gaan die op je heup rust. 



Kies de juiste outfit. Crossbody tassen zien er het beste uit wanneer ze met casual outfits gecombineerd worden. Zoals jeans en een t-shirt of een jurk en sandalen. Kies absoluut een tas uit die bij de kleuren en patronen van je outfit past. 



Draag het aan de rechterkant. Crossbody tassen zijn speciaal ontworpen om aan de kant van je lichaam tegenover je dominante hand te worden gedragen. Dit zal immers meehelpen om je tas veilig en comfortabel binnen handbereik te houden. 



Probeer (eventueel) verschillende stijlen uit. De crossbody tassen van i-Mania zijn in verschillende stijlen leverbaar. Zo kun je er altijd één vinden die bij jouw persoonlijke smaak past: van boho chic tot super modern.



Wat maakt een goede crossbody tas? 

Een goede crossbodytas moet niet alleen een comfortabele riem hebben. Maar ook licht van gewicht zijn. Want het wordt veelal gedurende een lange tijd gedragen. Het moet ook voldoende zakken en compartimenten hebben om al je spullen veilig in op te bergen. En duurzaam genoeg zijn om een regelmatig gebruik te weerstaan. Ten slotte moet het stijlvol zijn en bij je bestaande garderobe passen. 



Al met al is een crossbodytas een uiterst functionele en stijlvolle accessoire dat in geen enkele garderobe mag ontbreken. Met zoveel verschillende stijlen, kleuren en materialen om bij i-Mana uit te kiezen, vind je hier zeker de perfecte crossbody tas voor jouw behoeften! 



CROSSBODY TASSEN

Bronnen: hannerclarke, watsonwolfe & pakapalooza